DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Hírösszefoglaló

Leclerc hibái és a Red Bull titka: a hétfői F1-es hírek

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit, eseményeit, nyilatkozatait, hogy ne maradjon le semmi fontosról. Íme a Formula.hu napi hírösszefoglalója.

Ha hétfő este, akkor Pitwall: megtekinthető a Formula.hu szokásos heti hírműsorának legfrissebb adása, középpontban Charles Leclerc hibáival és a Ferrari vezethetőségével, de szót ejtettünk Mick Schumacher és a Williams kapcsolatáról, Daniel Ricciardo és Nyck de Vries helyzetéről, az Aston Martin és a Honda vagy éppen az Audi esetleges házasságáról, beszéltünk a Pirelliről, Kínáról, Hamilton és Shakira pletykájáról, és a hétvégi motorsportos eseményekről is. A műsor a YouTube-csatornánkon nézhető vissza:

Szintén Leclerc-hez kapcsolódó hír, hogy a monacói F1-es pilóta maradni akar a Ferrarinál. Spekuláltak a csapatváltásáról, de a monacói hangsúlyozza: vörösben akar győzni. Michael Schumacher és Jean Todt is hasonló helyzetben volt a maga idejében – ezért nincs helye a kifogásoknak, mondja ő. A nyilatkozata itt olvasható!

Mario Andrettiék túllicitálják a Haast, és ők akarnak lenni az F1 igazi amerikai csapata, hiszen szerintük Günther Steinerék nem azok. Még a juniorszériákban is csapatot indítanának az amerikai pilóták kinevelése érdekében, szeretnének is az autóba ültetni amerikait, ezzel is bizonygatják, hogy milyen hozzáadott értékkel érkeznének meg a sportágba. Részletek ide kattintva!

A hétvégi imolai F1-es hétvége esőt hozhat az előrejelzések szerint. A hétvége leghűvösebb napjának a péntek ígérkezik, a csapadékra viszont ekkor a legkisebb esély, szombaton már kicsit nagyobb, vasárnap viszont egyes meteorológiai szolgáltatók szerint akár 80 százalék is lehet az esély a viharra.

Stefano Domenicali F1-vezérigazgató kijelentette, hogy nem fognak beleavatkozni a szabályokba azért, mert a Red Bull mindenkinél jobb munkát végzett erre az évre. Hozzátette, hogy a költségsapka és a fejlesztési megkötések miatt nem lesz olyan hosszú technikai fölénye egyik istállónak sem, mint a múltban, és biztosan nem szólnak bele a csatába azért, hogy izgaémasabb legyen - mondta a Financial Timesnak.

„Amit Imolába viszünk, már egy-két hónapja készen van, csak néhány apróságról van szó, melyek nem lesznek elegendőek ahhoz, hogy újra rendszeres pontszerzők legyünk” – fogalmazta meg a keserű valóságot Andrea Stella, a McLaren csapatfőnöke. Szerinte a wokingiaknak legalább nyárig várniuk kell arra, hogy igazán elkezdjen felődni az autó.

f1-redbull-verstappen



Nagyon dicsérte Max Verstappent Eddie Jordan: Határozottan úgy hiszem, hogy idővel ő lesz minden idők legnagyobb versenyzője, feltéve hogy, és ezért nagyon szorítok, sokáig ép és sértetlen marad” – mondta az egykori csapatvezető. „Az autóban egészen fenomenális a hozzáállása, agresszív, amikor arra van szükség, kemény, amikor arra van szükség, de egyúttal okos is, és tudja, hogyan vigyázzon az autójára.”

Egy minapi interjúban Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét versenyzői karrierjéről kérdezték, s amellett, hogy elmondta, miért hagyott fel pályafutása e szakaszával viszonylag fiatalon, arról is beszélt, hogy mennyit számít csapatfőnökként ez a tapasztalat – amivel egyébként az elmúlt másfél évtized másik kiemelkedő csapatvezetője, Toto Wolff is rendelkezik. Nos, a két szezont az F3000-ben (azaz a mai F2 közvetlen jogelődjében) töltő, de ott nem sokra jutó Horner mindenekelőtt megragadta az alkalmat, hogy a formulaautókkal még az övénél is szerényebb pályaívet leíró Wolffnak odaszúrjon egyet: „Én versenyeztem, Toto pedig részt vett!” – mondta.

Élvezi az F1-et, és még éveket szeretne itt eltölteni Valtteri Bottas: a finn arról beszélt, hogy versenyezni fog-e 40 éves korában, és hogy megvárja-e az Audi beszállását és sauberes hatalomátvételét. Nyilatkozata itt olvasható!

Formula Plusz rovatunkban jelent meg egy cikk arról, hogy a rivális csapatok szakemberei mit gondolnak a Red Bull idei titkáról: vajon a DRS a varázslat, vagy valami más, és mennyire másolható mindez? A cikk ezen a linken olvasható!

Végezetül pedig MotoGP: összeszedtük a Le Mans-i hétvége nyilatkozatait a motoros csúcsversenyzőktől, a válogatás ezen a linken megtekinthető!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: