DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Még sok-sok évem van az F1-ben” – Bottas

Bár lejár a szerződése 2024-ben, az Alfa Romeo finn pilótája nem érzi úgy, hogy a közeljövőben véget érne az F1-es karrierje. De vajon megvárja-e az Audit?

Valtteri Bottas 2013 óta szerepel a Formula-1-ben, így már bőven a mezőny rutinosabb versenyzői közé tartozik. A Mercedesnél eltöltött évek után azonban az Alfa Romeónál csak a középmezőnyben tud harcolni – de szemlátomást ez sem szegi kedvét a finnek, aki valósággal újjászületett új csapatánál az elmúlt másfél évben.

De vajon itt lesz-e még 40 évesen is a többszörös futamgyőztes? Így válaszolt erre Bottas, amikor az F1 Beyond the Grid podcastjában nekiszegezték a kérdést:

f1-bottas-alfa-2023_1



„Nehéz ezt megmondani. Nyilvánvalóan függ attól, milyen módon működik a sport: mi a helyzet a sportban, melyik csapatnál vagy, milyen a légkör? Egy ponton ami felmerül, az a rengeteg utazás. Inkább versenyeznél a világ másik oldalán, vagy inkább nem pakolnád össze a holmid és otthon maradnál? Úgy gondolom, egyszer el fog jönni ez a kérdés. Eléggé fel tud emészteni ez.”

„Még mindig több mint örömmel csinálom ezt még sokáig. De majd 39 évesen megmondom, hogy 40 évesen is menni fogok-e. Pillanatnyilag nehéz elköteleződni, de még sok-sok évem van, ez biztos.”

 

Megvárja-e az Audi F1-es beszállását?

Bottas jelenlegi szerződése 2024 végén jár le a hinwili csapattal, amely 2026-tól kezdődően az újonnan érkező Audi gyári alakulata lesz. Amikor arról kérdezték a finnt, hogy még akkor is az istálló pilótája lesz-e, így felelt:

„Még mindig fiatalnak számítok néhány társamhoz képest. 33 éves vagyok. Nem látom, hogy a közeljövőben véget érne a Formula-1-es karrierem, és nem érzek teljesítményromlást a vezetésemben vagy abban, ahogy a csapattal dolgozom együtt. Az egész versenycsapatnak és vállalatnak érdekes, ami történik. Természetesen az, hogy része legyél egy gyári programnak, majdhogynem feltétele annak, ha nyerni akarsz a Formula-1-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: