DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Hírösszefoglaló

Verstappen csatát vesztett, Marquezt megműtötték – hétfői hírek

A holland csatát vesztett egy sportszergyártóval szemben, Marc Marqueznek műtétre volt szüksége, Villeneuve pedig húsz éve nem látta ennyire erősnek Alonsót. Ezek voltak a hétfői nap legfontosabb hírei.

F1:

Csatát nyert a Nike Max Verstappen ellen. A holland Max 1 néven akart ruhamárkát létrehozni, de a cég megtorpedózta ezt, s a szellemi tulajdonokkal foglalkozó illetékes hatóság a ruhaipari óriásnak adott igazat. Itt vannak a részletek.

Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója arról beszélt, hogy szíve szerint törölné a szabadedzéseket. Szavai nagy vihart kavartak, de jelenleg nincsen terítéken, hogy megszabaduljanak a tét nélküli edzésektől.

Fernando Alonso dzsiddai esete újra felhívta a figyelmet a stewardok gyakran megosztó döntéseire, Emerson Fittipaldi azonban védelmébe vette a versenyirányítás tagjait. A brazilok legendájának véleménye itt olvasható.

Alonsóról vélekedett nemrégiben Eddie Jordan és Jacques Villeneuve is. Előbbi úgy látja, hogy a spanyol csak a rossz igazolásainak köszönhetően nem lett sikeresebb, a kanadaiak világbajnoka viszont úgy érzi, húsz éve nem látta ennyire éhesnek a sikerre az Aston Martin pilótáját.



 

Már látják a fényt az alagút végén a Williams csapatánál. James Vowles szerint komoly változásokon ment keresztül a vezetőség télen, aminek meg is lett az eredménye, hiszen megtalálták az elvesztett szikrát.

Eddig mindössze egyszer, élete első F1-es futamán tudott dobogóra állni Kevin Magnnusen, akkor még a McLaren pilótájaként. A dán elismerte, jelenleg sokkal értékesebb lenne egy dobogó a számára, azt is kifejtette miért érez így.

Betekintést engedett abba a közösségi oldalán keresztül Carlos Sainz, hogy milyen módon birkózik meg a Melbourne-be tartó hosszú úttal és az időeltolódással az Ausztrál Nagydíj előtt. Érdemes megtekinteni.

MotoGP:

Beigazolódtak az előzetes hírek és a Portugál Nagydíjon megsérült Marc Marquez. A spanyolok nyolcszoros világbajnoknak a jobb hüvelykujján tört el az első kézközépcsont, így műteni kellett és kihagyja a következő versenyt. Mindez azt is jelenti, hogy bizarr módon a büntetését sem kell majd letöltenie. Minden továbbiért ide kell kattintani, de érdemes elolvasni mélyebb elemzésünket is az esetről, ami itt található.

NASCAR:

Magyar idő szerint már hétfőn hajnalban fejeződött be a Cup Series, vagyis a királykategória Austinban rendezett futama, amit elképesztő fordulatok után végül Tyler Reddick nyert meg. A verseny utolsó szakasza olyan volt, mintha sosem akarna véget érni, mivel a hosszabbítás döntött, azt viszont háromszor kellett újrakezdeni a sorozatos balesetek és az ebből fakadó rengeteg törmelék miatt, ám Reddick mindannyiszor kitartott és elsőként látta meg a kockás zászlót. Az összefoglaló videó és a részletek itt találhatók.

Az év első épített pályás futama kifejezeten érdekesnek ígérkezett, mivel több beugró is volt a mezőnyben, így például a hétszeres bajnok Jimmie Johnson, a sportautózás egyik sztárja, Jordan Taylor, továbbá két F1-es világbajnok, Kimi Raikkönen és Jenson Button. Utóbbi debütálásán a 18. lett és azt nyilatkozta, hogy az ájulástól félt a hőség miatt, míg a jégember csak a 29. lett egy büntetés után, bár a legjobb öt között is járt, a futam jelentős részében nem volt szerencséje. Raikkönen nyilatkozata itt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: