DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso húsz éve volt ilyen éhes a sikerre – Villeneuve

Nincs kizárva, hogy 2013 után újra futamot nyerhet Fernando Alonso a kanadai szerint. Az egyszeres világbajnok úgy gondolja, az Aston Martin rutinos versenyzője még mindig elképesztően motivált.

Könnyen lehet, hogy valóra válik Jacques Villeneuve jóslata 2023-ban. Bár sokan szkeptikusak voltak amikor bejelentették, hogy Fernando Alonso az Aston Martin csapatához igazol és elhagyja az Alpine alakulatát, az 1997-es év világbajnoka akkor úgy vélekedett, hogy a spanyol akár egy futamgyőzelemre is esélyes lehet.

Látván, hogy az Aston Martin mekkorát fejlődött a tavalyi évhez képest, valamint azt, hogy Alonso eddig mindkét futamon a dobogóra állt idén, ez már nem annyira elképzelhetetlen, mint amennyire egy esztendeje annak tűnt. Villeneuve szerint a kétszeres F1-es világbajnokban még mindig ég a tűz és minden olyan képességgel rendelkezik, amivel az élre repítheti jelenlegi csapatát.



„Jól teljesít, mert két-három évre elment, hogy valami újat építsen. Hosszú időre szerződtek le, a pénzük is megvan, így mindannyian arra várunk, hogy Alonso nyomásával sikerül-e előrébb vinniük az autót és lépéseket tenniük. De miért ne? Ki tudja? Nem lehet kizárni. Fernando megőrzi a sikerhez szükséges képességeket, a sebességet és a vágyat, de ez attól is függ, hogyan működik a csapat. Biztos vagyok benne, hogy hajtani fogja a csapatát” – mondta Villeneuve a Mundo Deportivónak.

A kor csak egy esetben számít

Alonso a fiatal önmagát idézi Villeneuve szerint, aki arról is beszélt, miért távozott az F1-ből Sebastian Vettel, míg a spanyol versenyző továbbra is hihetetlenül motivált, noha idén tölti majd be 42. életévét.

„41 évesen a kor bizonyára számít, ha eljutsz egy olyan pontra, amikor már nincs meg benned a vágy és a kockázatvállalási hajlandóság. Ilyenkor akár fel is hagyhatsz ezzel, ahogy Vettel tette tavaly. Alonso bebizonyította, hogy ugyanolyan éhes, mint húsz évvel ezelőtt, a tapasztalata pedig jól szolgálta őt abban, hogy a harmadik helyen zárt” – utalt az Aston Martin pilótájának legutóbbi dobogós helyezésére, ami a századik volt pályafutása során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: