DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
Hírösszefoglaló

Megjött az új Mercedes: a szerdai F1-es hírek

Összeszedtük, hogy mik voltak a nap legfontosabb F1-es hírei: egy csokorban elolvasható minden, ami fontos volt szerdán.

A nap legfontosabb híre természetesen az, hogy bemutatta új autóját a Mercedes. A W14 visszatér a korábbi színhez, és ismét feketében pompázik, az oldaldobozok kérdése pedig egyelőre nem teljesen egyértelmű: maradt a tavalyi koncepció, de azért eszközöltek változtatásokat. Toto Wolff szerint megvizsgáltak más megoldásokat is, de azt mondta, hogy nem az oldaldobozok kialakítása okozta a tavalyi problémáikat.

Wolff a következőt mondta a koncepcióról: „Ahogy Mike (Elliot) mondta a bemutató során, egy koncepció megváltoztatásával nem egy, hanem két-három lépést tennénk meg hátra. Ezért maradtunk itt.” Az viszont, hogy a W14 első példányán milyen kialakítású az oldalszekrény jelenleg, nem azt jelenti, hogy a dizájn változatlan is maradt. „Ez lesz az oldaldoboz első verziója, amely az első pár versenyen változni fog egy kicsit” – ígért Wolff átalakításokat a területen. „Lesznek majd fejlesztések a mostanihoz képest, változni fognak az oldaldobozok. Nem mostanában, de vizsgálunk megoldásokat.”

„Ha megnézzük a W14-est, látható a W13-as DNS-e, de mellette sok fejlesztés a részletekben. Ez meglepheti az embereket, de a tesztek során azt láttuk, hogy nincs okunk eltérni a koncepciónktól. A tavalyi problémáink, különösen a pattogás, nem az autó geometriájából adódott” – magyarázta Mike Elliott, a csapat technikai igazgatója.

A pilóták interjúi során több érdekesség is felmerült. George Russellt például kollégánk, Mészáros Sándor kérdezte meg Lewis Hamiltonról, az erre adott válasza itt olvasható!

Hamilton beszélt arról, hogy mit vár az idei autótól és fejlesztéstől a tavalyihoz képest, szólt a csapat hozzáállásáról, a felfogásról és arról, hogy már kész van a 2023-ra tervezett fejlesztési stratégia is. Ezen felül szóba került az FIA tiltása is a szólásszabadságot illetően.

Mick Schumacher, az istálló tartalékpilótája a 2023-as terveiről, céljairól beszélt, elmondta, hogy hogyan fog dolgozni idén, és hogy mit vár ettől a szezontól: ez ide ka ttintva olvasható!

Wolff egyébként ellőtt egy poént is Hamilton vegánságával kapcsolatban, íme: https://formula.hu/parc-ferme/34782

Egy-két dolog azért a Mercedesen kívül is történt: például kiderült, hogy már az idény első futamán debütál a vadonatúj F1-es gumi. Ennek részleteiről itt írtunk!

Először gurult pályára az új F1-es Aston Martin, ezt videón mutattuk meg.

Lando Norris pedig két dolog kapcsán is szóba került: egyrészt ő beszélt a csapaton velüli várható küzdelemről, másrészt Zak Brown ejtett szót arról, hogy vajon elveszítheti-e a McLaren a fiatal britet.

Zárásként pedig egy könnyedebb válogatás: özönlenek az F1-es pilóták új sisakfestései, ide kattintva megtekinthető néhány!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: