DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Norris szorosabb küzdelemre számít Piastri érkezésével

Az ötödik F1-es szezonjára készülő Lando Norris nagy csatára számít az újonc Oscar Piastri ellen, amiből a McLaren is rendkívül sokat profitálhat.

Új párossal vág neki a 2023-as szezonnak a McLaren csapata: a gyengén szereplő Daniel Ricciardót az F2 2021-es bajnoka, Oscar Piastri váltotta Wokingban. Az ifjú ausztrál az MCL60-as versenygép leleplezése során elárulta, nem tart attól, hogy honfitársa sorsára jut, eddigi karrierje során ugyanis rengeteg alkalma volt fejleszteni alkalmazkodóképességét, ami segítségére lehet első F1-es szezonjában. Piastrinak a McLaren saját nevelésű sztárjával, Lando Norrisszal kell farkasszemet néznie élete első királykategóriás idényében, a lecke tehát fel van adva a lenyűgöző eredménysort magáénak tudható ifjoncnak.

Az immár ötödik F1-es évére készülő Norris közel sem veszi félvállról újonc csapattársát, kettejük párviadalát pedig remek lehetőségnek tartja arra, hogy saját magát is nagyobb erőbedobásra kényszerítse, miután erre Ricciardo csak elvétve volt képes két közös szezonjuk alatt. „Csapatként olyan pilótára van szükségünk, aki engem is valamivel nagyobb küzdelemre késztet, ezzel nekem is lehetőséget adva arra, hogy még többet hozzak ki magamból. Az elmúlt néhány évben ez nem igazán volt jelen nálunk, de remélhetőleg Oscar érkezésével ez is megvalósul majd, és segítségemre lesz abban, hogy tovább feszegessem a határaimat” – idézi a brit versenyzőt a RaceFans.

„Piastrit nem fogja hátráltatni a kihagyás”



Piastri az F2 bajnokaként sem kapott lehetőséget a királykategóriában 2022-ben, így egyetlen szériában sem állt rajthoz a tavalyi szezonban, Norris szerint azonban új csapattársa ennek ellenére is hamar zöld ágra vergődik majd a MCL60-as konstrukcióval. „Egyáltalán nincs miért aggódnia, mert tisztában vagyok vele, milyen remek versenyző, ezért nem hiszem, hogy túl sok időre lenne szüksége a tempó felvételéhez. Biztos vagyok benne, hogy lesznek időszakok, amikor nagyszerűen fog teljesíteni és engem is magasabb fokozatra kényszerít, ez pedig a csapat javára is válhat. Már nagyon várom, hogy legyen néhány jó kis csatánk és együtt előrébb lendítsük a csapatot.”

A brit elismerte, egyelőre nem töltöttek együtt túl sok időt új társával a csapat főhadiszállásán, ezért nem tudja megállapítani, mennyire lesz gyümölcsöző kettejük munkakapcsolata, eddig azonban szorgalmasnak ismerte meg a istálló új szerzeményét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: