DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Russell a Formulának: A legjobb akarok lenni!

George Russell világbajnokságokat akar nyerni, ehhez pedig a legjobb csapattárs Lewis Hamilton, aki még mindig lenyűgözi a fiatalt a munkamoráljával.

Parádés első szezont futott a Mercedesnél George Russell, hiszen elsőre rögtön több pontot szerzett házon belül, mint Lewis Hamilton – erről és a hétszeres világbajnokkal való összehasonlításról is kérdezték a W14-es bemutatója utáni sajtóbeszélgetésen.

„Minden év egy új kihívás, folyamatosan változik a helyzet, mindig alkalmazkodni kell az új gumikhoz, az új autókhoz. A legnagyobb dolog talán az, ahogy Lewis az abroncsokat kezeli, a maximumot hozza ki belőlük egy-egy etap során, el tudja nyújtani ezeket az etapot. A tavalyi évben láthattam, hogy hogyan dolgozik, és ez nagyon-nagyon hasznos volt számomra. Úgy érzem, hogy nagyon sokat fejlődhetek még” – mondta Russell.

f1-russell-mercedes-2023



Erre kötött rá a Formula.hu újságírója, Mészáros Sándor, aki azt kérdezte, hogy egész pontosan mit látott Hamiltontól, és mennyire lepte meg a hétszeres bajnok munkája?

„Nem akarok erről túl sokat mondani, mert abban a kivételes helyzetben vagyok, hogy láthatom, ahogy Lewis dolgozik. Amit mondhatok, az az, hogy folyamatosan lenyűgöz a motivációja és energiája annak ellenére, hogy mennyi időt eltöltött és mennyi sikert ért el itt. Még mindig megvan benne a tűz, hogy fejlődjön” – mondta a Formula kérdésére a pilóta.

„A legjobb akarok lenni, bajnokságokat akarok nyerni, és ki lenne jobb csapattárs, mint Lewis Hamilton? Nem akarok túl sokat mondani, de szerencsés vagyok, hogy a csapattársa lehetek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: