DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Dupla győzelemmel tért vissza Tim Gábor

A 2016-os Skoda Octavia Cup bajnoki cím után Tim Gábor számára bezárultak az ajtók a pályaversenyzés világában. Az elmúlt három-négy évben a Rally3 és Rally2 versenyein indult, de az elmúlt hétvégén lehetőséget kapott a visszatérésre. A Salzburgringen indult a Swift Cup Europe versenyein.

A vanyarci pilóta ugyan még soha nem ült az új 1,4 turbós Swiftben, hamar összeszokott a rendkívül erős és fürge autóval, már az első szabadedzéseken a leggyorsabb volt az osztrák pályán.

Clip_1



Ugyan a szombati szakadó esőben zajló időmérése nem sikerült jól, és csak ötödik lett, ez nem törte meg a lendületét. A szintén esőben zajló első versenyen 4 év után, az első futamát megnyerte a 19 fős nemzetközi mezőnyben.

Más beállításokkal mentem mint a többiek, ezért lényegében folyamatosan keresztbe mentem a kanyarokban. Lényegében rallyztam. De így volt gyorsabb úgy tűnik. - mondta Tim az első verseny után.

A második futamot vasárnap már száraz pályán rendezték. Tim az utolsó körökre kapaszkodott fel az első helyre és magabiztosan vezetett. Azonban az autója vészprogramba kapcsolt és lelassult, többen megelőzték. Végül a negyedik helyen intették le.

Egy lekörözés rosszul jött ki, megtorpant a kocsi és utána egy körön keresztül nem akart észhez térni. 4-en is elmentek mellettem az egyenesben. Azt hittem ki fogok esni, de a kocsi észhez tért, és célba értem. Nagy kár, mert két körrel a vége előtt már simán vezettem. - összegezte Tim a második futamot.

A harmadik futam még ennél is drámaibban alakult, hisz Tim ugyan hamar élre állt, újra lelassult a kocsija. Egy kör után ismét erőre kapott, a magyar versenyző visszajött az élre, de megint vészprogramra állt az elektronika. A verseny végére Tim rájött, hogy vezesse úgy az autót, hogy ez ne ismétlődjön meg. Rengeteget előzve, remek küzdelem árán, végül megnyerte a harmadik versenyt.

Clip_2

Ilyen biztos, hogy nem történt még meg velem, háromszor kellett megnyernem egy a futamot ahhoz, hogy egyszer megnyerjem. Őrület volt! De a verseny végére kezdtem rájönni mi lehet a gond, jóval alacsonyabb fordulatszámon használtam a kocsit, és akkor engedett versenyezni. - örült Tim, a futam győztese.

Az első hétvége után Tim vezeti a bajnokságot, két győzelemmel a neve mellett. A bajnokság augusztus 21-23-án folytatódik a Slovakiaringen.

Remélem ott leszünk. Ez most egy kisebb csoda volt, hogy indulhattam, de szükségem lenne támogatókra. De ez már egy állandó lemez, mindig ez forog. Remélem összejön és lesz lehetőségem a bajnoki címért küzdeni. Köszönöm mindenkinek azt, aki segített ebben, hogy megmutathattam, nem felejtettem el vezetni. - zárta mondandóját Tim.

A versenyek közvetítései:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: