DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Túl az ötvenen Keszthelyi Vivien

A magyar autósport egyik legnagyobb tehetségének tartott, mindössze 15 éves Keszthelyi Vivien jubileumhoz érkezett a Pannónia Ringen rendezett versenyhétvégén, amelynek vasárnapi második futamán pályafutása 50. versenyén az 50. dobogós helyezését érte el.

Az Audi Sport versenyzőakadémiájának egyetlen magyar, egyben legfiatalabb tagja a túraautós magyar bajnokság aktuális futamain vett részt a Sárvár melletti versenypályán, amelyen óriási kihívásokkal kellett szembenéznie.

Keszthelyi Vivien 77-es rajtszámmal indult a hétvégén, mert a legnagyobb kategóriában szereplőkkel együtt nevezett be, s mivel abban a géposztályban már ki volt osztva a 7-es rajtszám, az Audi TT Cup oldalaira a 77-es került fel. Érdekesség, hogy 777-es rajtszám is volt, ráadásul mindhárom futamon ezeknek a rajtszámoknak a viselői álltak a dobogón.

vivien_keszthelyi_audi_sport_pannoniaring_1_c



Csütörtökön három szabadedzést, pénteken egy újabb gyakorlást, majd időmérőt és futamot rendeztek, szombaton még egy időmérő, majd vasárnap futam, s újabb időmérő és verseny következett.

A sűrű program már önmagában is nagy kihívás volt mind a pilóta, mind a versenyautó, valamint a gumik számára is. Keszthelyi Vivien egész évben egy előzetesen meghatározott gumikeveréket tesztel, ez az összetétel viszont nem kifejezetten a Pannónia Ringre való, pedig a valós tempó három fő összetevője a pilóta, az autó és a gumik együttes működése.

A fiatal pilótának így a motorerőből adódó különbségek mellett a gumik közötti különbségből fakadó hátrányt is át kellett hidalnia, ez pedig kiváló teljesítményének köszönhetően mindhárom futamon sikerült neki.

Keszthelyi Vivien az idén tudatosan erősebb teljesítményű és más gumikeveréket használó autók ellen versenyez, éppen azért, hogy még nagyobb kihívásokkal nézhessen szembe. Mindez nagyon jó lehetőség a fiatal versenyző számára abban a felkészülésben, amelyet a következő idényben adódó lehetőségek érdekében végez.

vivien_keszthelyi_audi_sport_pannoniaring_2_c

Külön öröm volt a pilóta és a csapat számára, hogy az 1.6-os Suzuki Swift Cup versenyautóval elért pályarekordot a hétvégén senkinek sem sikerült megdöntenie, így továbbra is Keszthelyi Vivien nevéhez fűződik a csúcs a Pannónia Ringen.

Az Audi Sport versenyzőakadémiájának tagja saját kategóriájában mindhárom időmérő edzést és futamot megnyerte, az abszolút értékelésben pedig kétszer második, egyszer pedig harmadik lett. A riválisok között GT3-as Porsche, illetve különböző típusú Lotusok is voltak, a rekkenő hőség pedig nagyon megnehezítette a versenyzők dolgát, így Keszthelyi Vivien eredményei még inkább felértékelődnek. 

A sorozat következő futamait augusztus 19-21-én, a Slovakiaringen rendezik, közben Keszthelyi Vivien számára természetesen az Audi Sport versenyzőakadémiájának programja is folytatódik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: