DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
GP2/3

F2: Orosz rajt-cél győzelem, monacói dráma

Nem múlt el incidensek nélkül a Formula-2 spielbergi sprintversenye: a koccanások áldozata volt a bajnoki éllovas Charles Leclerc is, Artyom Markelov azonban megingathatatlanul száguldott karrierje második győzelméig az F1 előszobájában.

A Russian Time versenyzője nagyszerűen vágott ki a rajtnál a pole-pozícióból, a mellőle induló Ralph Boschung azonban beragadt. Amikor a svájci azt remélte, hogy mindenki el tud húzni mellette, a Spielbergben visszatérő Raffaele Marciello belerongyolt autójába - előbbi mégis útnak tudott eredni, ám olasz társa nem volt ilyen szerencsés, ezért pályára kellett hívni a safety cart.



A restartnál Charles Leclerc felugrott az ötödik helyére, és már-már a dobogó járt az eszében, amikor a négyes kanyarnál összekoccant csapattársával, Antonio Fuocóval. Az olasz nem volt hibás, hiszen akkor történt az ütközés, miután Oliver Rowland a pálya szélére szorította őt - a kipördülő monacói pilótának fel kellett adnia a versenyt.

Az élmezőny sorrendje nem változott komolyan a leintésig, Artyom Markelov simán behúzta első F2-es diadalát (a másodikat az F1 előszobájának számító GP2-t is idevéve), Alexander Albon és a büntetést megúszó Rowland előtt. Hátrébb azonban nem volt ilyen sima a küzdelem: Robert Visoiu túlzottan optimista manőverrel csúszott be Nyck de Vries mellé a Schlossgoldnál, de nem maradt neki hely, így a füvön átvágva borítékolható volt a két autó ütközése. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: