DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
GP2/3

GP2: Hihetetlen időmérő, ezredre azonos idők a pole-ért

Elképesztő időmérő edzést futottak a GP2 első szocsi hétvégéjén: az élen azonos idővel zárt két versenyző, míg a harmadik rajtkockát egy olyan pilóta szerezte meg, akire senki nem számított.

A létező legkisebb különbséggel zárult a GP2 első oroszországi időmérő edzése: a belga Stoffel Vandoorne és Arthur Pic ezredre azonos idővel zártak az első két helyen. A McLaren által támogatott belga tehetség 1:45,402-t futott, ezzel vette át a vezetést, majd másodpercekkel később Arthur Pic is átszelte a célvonalat, az óra pedig szintén 1:45,402-nél állt meg. A szabályok értelmében a pole és a bónuszpontok Stoffel Vandoorne-t illetik, hiszen ő érte el a legjobb időt hamarabb.

vandoorne_szocsi



A harmadik hely óriási meglepetésre a japán Takuya Izawáé lett, aki annak ellenére, hogy idén egyetlen alkalommal sem tudott az első 15-ben sem zárni az időmérő edzésen, most akár a pole-t is megszerezhette volna, hanem hibázik az utolsó kanyarban. A bajnoki éllovas Jolyon Palmer a negyedik helyen zárt Raffaele Marciello és a csapata hazai versenyén hatodik rajtkockát szerző Mitch Evans előtt. Felipe Nasr, aki Colettivel ütközött az edzés elején, csak a 10. helyről rajtolhat holnap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: