DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Massa szerint Alonso a Formula-E-ben köthet ki

A spanyol korábbi ferraris csapattársa úgy véli, nem kizárt, hogy a kétszeres F1-es világbajnok a jövőben az elektromos sorozatban álljon rajthoz – de előbb még egy komoly kihívás vár rá a Dakar révén.

Fernando Alonso a Formula-1-ből történt – egyelőre még csak ideiglenesen, de elképzelhető, hogy végleges – távozása óta főként azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kifejezetten sok különböző sorozatban, sőt szakágban kipróbálta magát. A 2020-as programja ugyanakkor egyelőre eléggé foghíjas: januárban a Dakaron fog szerepelni egy Toyotával, majd májusban újra megkísérel rajthoz állni az Indy 500-on, hogy ezzel megszerezze a tripla korona harmadik tagját is a monacói F1 és a Le Mans-i 24 órás mellé.

alonso-dppi-2019-1



Miközben a Formula-1-ben két vb-címig jutó, a WEC-ben elért összetett sikerével viszont már háromszoros világbajnok spanyol nem zárta ki a száguldó cirkuszba való visszatérést sem, korábbi ferraris csapattársa, Felipe Massa inkább azt tartja elképzelhetőnek, hogy az ő jelenlegi bajnokságában, a Formula-E-ben köthet ki Alonso:

„Szerintem én könnyebben meggyőzném Alonsót, hogy jöjjön a Formula-E-be, mint ő engem, hogy vegyek részt a Dakaron” – viccelődött a brazil, akinek szavait a Marca idézi. „Úgy vélem, elképzelhető, hogy Alonso a jövőben a Formula-E-ben szerepeljen. Fernando esetén bármi lehetséges.”

Alonso számára azért válhat különösen csábítóvá az elektromos sorozat, mivel a 2020/2021-es idénytől kezdve immár világbajnoki státuszt kap az FIA-tól, így annak megnyerésével már három különböző sorozatban nyerhetne vb-címet a spanyol, amellyel ismét egyedülálló dolgot hajtana végre.

Persze előbb még ott van a teljesen más kihívást jelentő Dakar, amellyel kapcsolatban nincsenek hiú reményei Alonsónak – Massa az egykori kolléga ottani szereplése kapcsán így fogalmazott: „Nagyszerű tapasztalat lesz számára, és a rajongók is valami másba kóstolhatnak bele. Rendkívül nehéz lesz, óriási kihívást jelent minden versenyzőnek, éppen ezért nagyszerű lesz ott látni őt. Én nem vennék részt rajta, de őt jó lesz nézni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: