DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Hamilton vezetheti a Mercedes FE-autóját

Ha a Formula-1-es szupersztár Formula-E-autót akar tesztelni, akkor a Mercedes nem fog az útjába állni - Toto Wolff szerint lehetőséget adnak Hamiltonnak a saját csapatuknál.

Lewis Hamilton az Ausztrál Nagydíj előtt egy utcai elektromos Mercedest kipróbált már Melbourne-ben és arról beszélt utána, hogy pozitívan csalódott az elektromos autók vezetését tekintve, határozottan tetszett neki az a technika. A Mercedes közben összerakta saját Formula-E-csapatát és Toto Wolff kijelentette, hogy ha pilótája szeretné kipróbálni az FE-autót, akkor ő hagyni fogja - holott az F1-es csapatok a sérülésveszély miatt az ilyesmit nem annyira szokták szeretni.

merga



"Ha akarja, akkor abszolút" - idézi az Autosport a Mercedes vezérét. "Vezettünk együtt elektromos autót Ausztráliában és mindkettőnket lenyűgözött. Biztos vagyok benne, hogy karrierje egy bizonyos pontján ki fogja próbálni. Azt viszont nem mondom, hogy versenyezni fog a Formula-E-ben, tele van a keze a jelenlegi munkájával."

A Mercedes két pilótája a Formula-E-s bemutatkozáson Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries lesz, vagyis két elég komoly név, Wolff szerint viszont nem lesznek topcsapat még az első szezonban. Arról is beszélt, hogy neki a Formula-1-es istálló vezetőjeként és a Mercedes motorsport-projektjeinek fejeként nincs kapacitása arra, hogy az FE-csapatot is vezesse, ezért adták ezt a feladatot Ian Jamesnek.

Ő azonban közvetlenül Wolffnak fog jelenteni mindenről, aki a stratégiai döntésekben benne lesz, de az ideje maximum tíz százalékát tudja erre fordítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: