DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

Nem indulhat Wehrlein a Formula-E-szezon első versenyén, megvan a beugró

Mivel Pascal Wehrlein Mercedes-kapcsolata miatt a 2018-19-es Formula-E-idény elején még nem állhat csapata rendelkezésére, a Mahindra egy régi ismerőssel helyettesíti a németet.

Felix Rosenqvist még a 2017-18-as idény után távozott a Mahindra csapatától, egyben a Formula-E-ből, és az IndyCarba szerződött, ezzel egyidőben pedig Nick Heidfeld visszavonult az aktív versenyzéstől, így csapatuknak egy teljesen új felállással kellett, hogy nekivágjon a 2018-19-es szezonnak.

Az istálló választása végül a korábbi F1-es, illetve DTM-versenyzőre, a Mercedes-nevelt Pascal Wehrleinra, valamint a sorozatban már rutinosnak számító Jerome d'Ambrosióra esett, viszont előbbivel van egy kis problémájuk jelenleg: mivel Wehrlein hivatalosn 2019 januárjáig a Mercedes juniorprogramjának tagja, a német csak ezután vetheti bele magát az érdemi munkába új csapatánál.

Mivel Wehrlein csak 2019-ben kezd, az addig teljesítendő egy versenyre helyettest kellett találnia a Mahindrának, ebben pedig egy régi ismerősükre esett a választás: az előbb említett Felix Rosenqvistre.

03618002_181



Annak ellenére, hogy Rosenqvist a teszteken nem vezette a Mahindra új generációs autóját, tapasztalata azért van vele, ugyanis a kezdeti fejlesztőmunkából még kivette a részét. „Nagyon örülök, hogy visszatérhetek a mahindrás srácokhoz Rijádban” - utalt a lehetőségre Rosenqvist, akinek szavait a Motorsport.comon olvashatjuk. „Különleges lesz ez az alkalom, hiszen egy izgalmas új korszak kezdődik a Formula-E-ben. Bár a konkrét teszten nem voltam ott, rengeteget futottam az autóval, még a fejlesztési stádiumban, szóval felkészült kell, hogy legyek. Várom már, hogy ismét a csapattal dolgozhassak, és a legjobbamat nyújthassam, hogy segíteni tudjak nekik.”

A csapatfőnök Dilbagh Gil is örül, hogy sikerült tető alá hozni a régi-új versenyző reaktiválását. „Nagy örömünkre szolgál, hogy Felix vezethet majd nálunk Rijádban” - mondja Gil. „Mindig is nagy erőssége volt ő a csapatunknak, és fontos szerepe van abban, hogy a csapat jelenleg hol tart. Nagyon várjuk már, hogy Rijádban további sikereket érhessünk el. Nagyon motivált, ahogy mi is azok vagyunk, a cél az, hogy a lehető legjobb eredményekkel kezdhessük a 2018-19-es idényt. Jerome-mal és vele két nagyon sikeres versenyzőnk van, ők ketten együtt nyertek öt versenyt. Aztán persze várjuk a decemberi szezonkezdést és azt is, hogy januárban végre Pascal is csatlakozhasson.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: