DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Buemi a leggyorsabb, szenved a címvédő

Két igencsak zűrzavaros edzéssel kezdődött meg a Formula-E új szezonjának első versenynapja Pekingben. Az e.dams és az Abt autói diktálták a tempót, míg a címvédő Piquet egy bizarr baleset részese volt.

Az első idényben megszokottak szerint most is egy 45 és egy 30 perces szabadedzéssel indult a reggel, ám a mezőny ezúttal csak 18 főből állt a Trulli balszerencsés távolmaradása miatt. A pálya ugyan ismerős lehetett a mezőny nagy részének tavalyról, az új technológiával szerelt autók révén azonban így is bőven volt mivel ismerkedniük a csapatoknak.

Az első edzés az e.dams Renault kettős sikerével zárult, amikor Sebastien Buemi és Nicolas Prost nagy előnnyel végeztek a riválisaik előtt, noha a különbségek nem feltétlenül voltak mérvadóak a mezőnyben, hiszen a többség nem használta a maximális, 200 kW-os időmérős teljesítményt.

buemi-fp1-news



Nem volt könnyű a kezdet a címvédő Nelson Piquet Jr. számára, aki a fékerő-eloszlás problémáival küszködött a China Racing új festést kapott autójában, ami miatt többször is megpördült a pályán, gyakorlásának végét pedig az a szokatlan baleset jelentette, amikor a bokszutcában ütközött neki a falnak. Az edzés egy rövid piros zászlós szakaszt is tartalmazott, miután Jean-Eric Vergne alatt megállt a DS Virgin a pályán.

A második gyakorlás szintén nem volt sima, a félórás körözést több mint öt perccel a vége előtt le kellett inteni egy újabb baleset miatt: ezúttal a mezőny egyetlen hölgytagja, Simona de Silvestro landolt a falban Andrettijével. Leggyorsabb köreikkel így még többen is adósak maradtak, az élen pedig a futam tavalyi győztese, Lucas di Grassi végzett egy 1:37,2-es körrel, amivel megközelítette az e.dams első edzésen elért idejét.

Az időmérő edzés közép-európai idő szerint 6 órakor kezdődik, a futam pedig négy órával később, 10-kor rajtol majd.

 

Piquet balesete a bokszutcában:

 

Watch Nelson Piquet Jr crash in the pitlane during the opening practice session #BeijingePrix

Szerző: FIA Formula E, 2015. október 23.

 

 

Az első szabadedzés végeredménye:

10351256_841032672681962_7474510475247609812_n

 

A második szabadedzés végeredménye:

CSDPzwmUwAA6-Ea

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: