DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Formula-E

F1 vagy FE? - Vergne-ért két amerikai csapat verseng

Új építőkocka került a helyére a Formula-E második szezonjára, hiszen az Andretti a hírek szerint megnevezte két pilótáját. De hogyan befolyásolja ez Vergne terveit, aki az F1-es visszatérésre hajt?

Az Andretti a 6. helyen, a középmezőnyben zárta a Formula-E első szezonját, a vártnál gyengébb szereplésük pedig abból is adódott, hogy alig volt állandóság a pilótafelállásukban - a 11 verseny során összesen nyolc versenyzőt fogyasztottak el. Jean-Eric Vergne maradt velük a leghosszabb időn án, ám a másik ülésben rendszeresen cserélgették azokat a neveket, akikkel már az IndyCarban is kapcsolatban álltak.

FE_London_Vergne_chicane



 

Ezek után kifürkészhetetlen volt, hogy mik lehetnek az istálló tervei az októberben kezdődő 2015/2016-os szezonra, ám a motorsport.com értesülései szerint a csapat nemrég leadta két pilóta nevezési kérelmét az FIA-nál. Ők pedig Vergne és Simona de Silvestro, vagyis az a két versenyző, akik a londoni szezonzárón is vezették a svájci pilótahölgy technikai partnere miatt narancssárgára átfestett autókat.

Hivatalos bejelentés azonban még nem érkezett, ennek pedig több oka is lehet, hiszen elképzelhető, hogy mindkét versenyző jövőjével kapcsolatban kérdések merülnek fel. De Silvestro esetében még arról sem tudni, hogy folytathatja-e pályafutását az elektromos sorozatban, hiszen az FIA nemrég meghatározott e-licensz pontrendszere követelményeinek nem teljesen felel meg.

 

Vergne-t illetően pedig az elkötelezettsége lehet problémás, a francia ugyanis nem tett le arról, hogy egy év kényszerpihenő miatt 2016-ra visszatérjen az F1-es mezőnybe, amire a Haas csapatnál lehet az egyetlen reális esélye. A hírek szerint a csapat megegyezett a franciával abban, hogy ha megkapja az F1-es ülést, szabadon távozhat tőlük, ám ebben az esetben is ott lenne a Formula-E szezonjának első három versenyén, amelyeket még az F1-es felkészülés előtt rendeznek majd. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: