DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F2/F3

F3: Ismét kisajátították a dobogó első két fokát Mogyoródon

Újabb dupla győzelem született a Formula-3-ban a Hungaroringen, ezúttal az ART párosa örülhetett a szokatlanul eseménytelen főfutamon az Alpine-junior Nikola Tsolov vezetésével.

A sprintfutamos dupla AIX-győzelem után a főfutamon is dupla győzelemre hajthatott egy csapat a Formula-3 nyolcadik fordulójában a Hungaroringen. Az első sort az ART párosa, Laurens van Hoepen és Nikola Tsolov sajátították ki, a bajnoki esélyes Leonardo Fornaroli pedig a harmadik helyről várhatta a rajtot.

Tsolov remekül kapta el a rajtot és át is ugrotta csapattársát, aki a második pozíciót is csak nagy nehezen tudta megtartani az őt támadó, negyedik helyről induló Noel León ellenében. Az összetettben harcolók közül Fornaroli a negyedik helyre esett vissza, míg Gabriele Mini és Luke Browning a pontszerző pozíciókon kívül haladtak. Az első pár kör után az ART-sek kissé leszakították magukról Leónt, Van Hoepen pár tizedmásodpercre követte az élen álló Alpine-juniort.



A futam első felében kissé ellaposodott a verseny, Tsolovék az élen a gumimenedzsmentre fókuszáltak az egymás ellen csatázás helyett. Harmadik csapattársuk, Christian Mansell is három pozíciót tudott javítani, előrejött az ötödik helyre. Mivel a csapatbajnokságot vezető premások mindössze a tizedik, tizenegyedik és a 18. helyen haladtak, fontos eredmény elérése felé haladtak a franciák versenyzői.

A szériára nem jellemző eseménytelenség a futam második felében is folytatódott, ráadásul az utolsó körökben a biztonsági autónak is be kellett hajtania a pályára, miután Arvid Lindblad Premája forgott meg és maradt a pálya szélén. Így aztán a rajt után kialakult sorrend döntött – Tsolov harmadik futamgyőzelmét aratta az idényben, Van Hoepen pedig kiegészítette az ART-s dupla győzelmet. Az újonc León a dobogó legalsó fokára állhatott fel, Fornaroli pedig fontos pontokat szerzett a bajnoki küzdelemben.

Frissítés: Van Hoepent a futam után diszkvalifikálták, mivel az autója nem érte el a minimum súlyhatárt, így a második helyet León örökölte meg, Fornaroli pedig újabb dobogós eredményt szerzett.

Eredmény:

Hely  Pilóta  Csapat 
1 Nikola Tsolov ART Grand Prix
2 L.Van Hoepen ART Grand Prix
3 Noel León Van Amersfoort Racing
4 L.Fornaroli Trident
5 C.Mansell ART Grand Prix
6 Santiago Ramos Trident
7 Callum Voisin Rodin Motorsport
8 Nikita Bedrin PHM AIX Racing
9 Oliver Goethe Campos Racing
10 Dino Beganovic Prema Racing
11 Mari Boya Campos Racing
12 Gabriele Mině Prema Racing
13 Luke Browning Hitech Pulse-Eight
14 M.K.Stenshorne Hitech Pulse-Eight
15 T.Inthraphuvasak PHM AIX Racing
16 Max Esterson Jenzer Motorsport
17 Alex Dunne MP Motorsport
18 Cian Shields Hitech Pulse-Eight
19 Kacper Sztuka MP Motorsport
20 S.Montoya Campos Racing
21 Tim Tramnitz MP Motorsport
22 Piotr Wiśnicki Rodin Motorsport
23 Josh Dufek PHM AIX Racing
24 Sophia Flörsch Van Amersfoort Racing
25 Tom Smith Van Amersfoort Racing
26 Sami Meguetounif Trident
27 Joseph Loake Rodin Motorsport
     
  Matías Zagazeta Jenzer Motorsport
  Arvid Lindblad Prema Racing
  Charlie Wurz Jenzer Motorsport
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: