DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F2/F3

Bokszdrámák után Red Bull-os győzelem az F2-ben

Bearman lefulladt, Cordeel a kerekét hagyta el a bokszutcában az élről kiállva, így Isack Hadjar nyert vasárnap Gabriel Bortoleto előtt. Az F3-ban újoncsiker született.

Gabriel Bortoleto vághatott neki a pole-ból a Formula-2-esek főversenyének Imolában, a McLaren juniorprogramjába bekerült tavalyi F3-as bajnok azonban nem rugaszkodott el jól, így Oliver Bearman állt az élre, mögé pedig Isack Hadjar zárkózott fel másodiknak.

Ők ketten el is léptek, a fordulatot pedig a kerékcserék hozták el: a pénteken F1-es szabadedzésen is szereplő Bearman ugyanis alig tudott elindulni a bokszutcában a szervizelése után, le is fulladt az autója, így a fiatal brit gyakorlatilag visszaesett szinte teljesen a mezőny végére.

A drámáknak azonban nem volt vége: a fordított taktikán lévő Amaury Cordeel és Pepe Marti egyaránt öt körrel a vége előtt állt ki, de mindkettejüknél rosszul rögzítették az egyik hátsó kereket – előbbinél a jobb, utóbbinál a bal –, amelyek leestek az autóról és elgurultak (Cordeelé el is találta a Martiéra rosszul felkerülő abroncsot), így a bokszban ragadtak.

f2-hadjar-imola-redbull



A hajrában amúgy Hadjarra teljesen visszazárkózott Bortoleto, a brazil azonban nem tudta komolyan támadni a Red Bull-junior franciát, aki így megszerezte Melbourne után a második idei főfutamos sikerét. A dobogót a paraguayi Joshua Durksen tette teljessé, megelőzve a legjobb eredményét beállító Andrea Kimi Antonellit, valamint a sprintgyőztes Franco Colapintót. Paul Aron lett a hatodik, ezzel közelített a 11. helyen pont nélkül maradó összetettbeli éllovasra, Zane Maloney-ra.

Az F2-es főfutam végeredménye:

1. Isack Hadjar Campos Racing
2. Gabriel Bortoleto Invicta Racing
3. Joshua Duerksen PHM AIX Racing
4. Andrea Kimi Antonelli Prema Racing
5. Franco Colapinto MP Motorsport
6. Paul Aron Hitech Pulse-Eight
7. Jak Crawford DAMS Lucas Oil
8. Juan Manuel Correa DAMS Lucas Oil
9. Victor Martins ART Grand Prix
10. Richard Verschoor Trident
11. Zane Maloney Rodin Motorsport
12. Dennis Hauger MP Motorsport
13. Zak O'Sullivan ART Grand Prix
14. Kush Maini Invicta Racing
15. Ritomo Miyata Rodin Motorsport
16. Rafael Villagómez Van Amersfoort Racing
17. Enzo Fittipaldi Van Amersfoort Racing
18. Roman Staněk Trident
19. Oliver Bearman Prema Racing
20. Taylor Barnard PHM AIX Racing
Kiesett:  
  Amaury Cordeel Hitech Pulse-Eight
  Pepe Martí Campos Racing

 

Fordulatos főverseny az F3-ban

A vasárnapot egyébként a Formula-3-asok főfutama indította Imolában. A rajtot követően Leonardo Fornaroli tört az élre, de nem sokáig vezetett, mert a szép előzésekkel felzárkózó Oliver Goethe utolérte, és a riválisa pillanatnyi autóhibáját is kihasználva megelőzte őt.

A hajrára azonban Goethe tempója is elfogyott, így Sami Meguetounif levadászta őt, és ezzel a francia megszerezte első győzelmét az F3-ban. Fornaroli a visszacsúszása után harmadiknak tudott előretörni, és ezzel az olasz pilóta távozhat Imolából a bajnokság éllovasaként, három ponttal megelőzve az épp mögötte záró Luke Browningot, valamint héttel-héttel az ötödik-hatodik helyen célba érő Dino Beganovicot és Gabriele Minit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: