DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F2/F3

Norvég győzelem, egyetlen pont a tabella élén

Dennis Hauger nyerte az F2-esek hungaroringi sprintjét, miközben Vesti előnye egyetlen pontra olvadt Pourchaire előtt. Az F3-ban Gabriele Minié volt a szombat.

F3: Mini nyert, Bortoleto az utolsó kanyarban előzött

Az Alpine-akadémista Gabriele Mini kezdte a fordított rajtrácsos pole-pozícióból a szombat délelőtti sprintfutamot, de nem szerzett sima rajt-cél győzelmet: Nyikita Bedrin, aki soha a 14. helynél előbbről nem rajtolt még a Formula-3-ban, állt az élre az első sorból, és vezetett egészen a nyolcadik körig, amikor a Hitech versenyzője visszaelőzte DRS-sel. Az újonc a monacói főverseny után másodszor győzött a szériában, és a tabella harmadik helyére lépett fel.

f3-mini-hun-dobogo



Sebastian Montoya leállása miatt küldték be a biztonsági autót, amely három körrel a leintés előtt engedte el újra a mezőnyt. Ez adott lehetőséget a bajnoki éllovasnak, Gabriele Bortoletónak, aki az SC-fázis előtt már jelentősen lemaradt, hogy támadja Bedrint: a brazil az utolsó kör utolsó előtti kanyarjában előzte meg riválisát a második helyért. A leggyorsabb körért járó pluszpontokkal együtt 10 egységet szerzett, akárcsak a győztes Mini, a tabellán így már 46 pontra hizlalta előnyét a restartnál megforgatott, így csak mezőny végén befutó Pepe Martihoz képest.

A futam elejét vezető Bedrin végül harmadik lett, de ez is bravúros eredmény az olasz zászló alatt versenyző orosz elsőéves számára – korábban a szezonban mindössze egyetlen pontot szerzett. Paul Aron, Oliver Goethe és a harmadikként startoló Christian Mansell végeztek az első hat között.

 

F2: Hauger győzött, egy pont az éllovasok között

Az indiai Kush Maini vághatott neki szombat délután a Formula-2-esek fordított rajtrácsos sprintversenyének a Hungaroringen, de már az 1-es kanyarban elbukta a vezetést: Dennis Hauger állt az élre jobb rajtja révén, sőt Mainit még a másik Red Bull-junior, Ayumu Iwasa is lehagyta.

f2-hauger-start-hun

Hauger és Iwasa innen már vissza sem nézett: a norvég idei második győzelmét aratta. A dobogó alsó fokának sorsa viszont csak a hajrában dőlt el: Theo Pourchaire előbb Oliver Bearmant kapta el szemfüles módon – a virtuális safety car-fázis végén ment el mellette, amelyre egyébként Novalak és Boschung incidense miatt volt szükség –, majd Mainit is megelőzte. Mainit egyúttal Bearman is megelőzte, a Prema pilótája pedig három körrel a vége előtt Pourchaire-t is visszatámadta, így végül övé lett a harmadik pozíció.

Jehan Daruvala, Maini, Victor Martins és Isack Hadjar fért még be a top 8-ba, azaz a pontszerzők közé. A Hungaroringre bajnoki éllovasként érkező Frederik Vesti csupán kilencedik lett, azaz pont nélkül maradt, Pourchaire ennek köszönhetően a negyedik helyével egyetlen egységre megközelítette őt a tabellán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: