DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F2/F3

Ők lesznek jövőre a Red Bull juniorjai

Alakul a Red Bull juniorprogramjának felállása a 2023-as szezonra, noha még mindig vannak fiatal pilóták, akiknek a jövőjéről még nem történt hivatalos bejelentés.

A Red Bull akadémiája a feltörekvő pilóták egyik legfőbb célja, az évek során számos futamgyőztes versenyző került ki a programból, amely az idei szezonban öt F2-es és három F3-as fiatalt tudhatott tagjának. A Formula-3-as bajnokságot negyedik helyen befejező Isack Hadjar jövőre az F2-ben folytatja, csakúgy, mint a Prema amerikai versenyzője, Jak Crawford. A Formula-2-es mezőny tagja volt idén a japán Ayumu Iwasa, aki a Carlin csapatával kilencedik helyen áll az összetettben.

Iwasa mellett Liam Lawson is az F2-ben szerepel, az új-zélandi versenyző, aki idén két alkalommal is autóba ülhetett Formula-1-es szabadedzésen, jövőre a Japánban megrendezendő Super Formulában folytatja. Lawson a Mugen csapatát erősíti majd a kétszeres bajnok Tomoki Nojiri csapattársaként az áprilisban kezdődő sorozatban. Miután az idei szezon végén a Team Goh csapatfőnöke bejelentette, hogy nem folytatják együttműködésüket a Red Bull juniorprogramjával, helyüket a Team Mugen veszi át. A Super Formula mellett Lawsonnak a Formula-1-ben tartalékpilóta-szerep is jut az AlphaTaurinál és a Red Bullnál.



A német Auto Motor und Sportnak nyilatkozva Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója elárulta, hogy további versenyzőket igazol a program, hivatalos bejelentés viszont még nem történt.

Az akadémia tagja még a 2021-es F3-as bajnok Dennis Hauger, aki jövőre a Felipe Drugovichcsal F2-es bajnoki címet szerző MP Motorsporttal folytatja, de Red Bull kötelékben való maradása kérdőjeles. Az idén F2-ben szereplő Jehan Daruvala, valamint F3-as Jonny Edgar jövőjéről egyelőre nem érkezett hír.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: