DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

A Red Bull Ringen folytatja a Formula 3-as mezőny és Tóth László

A hétvégén sorra kerülő F1-es Osztrák Nagydíj betétprogramjaként rendezik meg a F3 idei szezonjának ötödik fordulóját a spielbergi Red Bull Ringen, ahol ott lesz a 30 fős mezőnyben Tóth László is.

A 21 éves versenyző a cseh Charouz Racing Systems színeiben kezdte meg második F3-as idényét, és a szezonnyitó bahreini, valamint az utána következő imolai állomásokon a kevésbé jól sikerült időmérők után a futamokon több pozíciót is tudott javítani. A harmadik, barcelonai fordulón műszaki problémái után a vasárnapi főfutamon a rajtpozíciójához képest hat hellyel előrébb ért célba.

Tóth László pályafutása során először versenyzett Silverstone-ban az előző hétvégén, és mindössze a 40 perces szabadedzés állt a rendelkezésére pénteken a klasszikus pálya megismeréséhez. Az időmérő edzésre még nem állt össze a tempó a magyar versenyző számára, a szombati sprintfutamon pedig csak 10 kört tudott megtenni, mivel csapattársa kilökte. Vasárnap aztán már jobb volt Tóth tempója, a középmezőnnyel azonos köridőket futott, sokat előzött és csatázott, s végül az idei legjobb főfutamos eredményét elérve, rajthelyéhez képest hét pozíciót javítva lett 21.



Szeretem a Red Bull Ringet, megpróbálunk itt egy jó hétvégét összerakni” – nyilatkozta Tóth a Charouz weboldalán.

A Formula 3-as bajnokság lebonyolítása a tavalyihoz képest változott, elsősorban abban a tekintetben, hogy már nem három, hanem csak két versenyt rendeznek egy hétvégén. Erre azért került sor, mert az idén a Formula 1, a Formula 2 és a Formula 3 is azonos helyszíneken és időpontokban versenyez, igaz, az F3-asok a 23-ból csak 9 helyszínen csatlakoznak a másik két kategória mezőnyéhez.

Az F3-as versenyhétvégék programja az idén is a pénteki szabadedzéssel, valamint az utána következő 30 perces időmérő edzéssel kezdődik. Szombatonként a sprintfutamra kerül sor, amely 40 perces, s amelynek a rajtsorrendje úgy alakul ki, hogy a pénteki időmérő első 12 helyezettje fordított sorrendben állhat fel a rajtrácsra. A vasárnapi főfutam 45 perces, a rajtrácsra a pénteki időmérőn kialakult sorrend szerint állnak fel a versenyzők.

 

A spielbergi hétvége pénteki napján 9.55 órakor kezdődik a Formula 3 szabadedzése, 15 órakor pedig az időmérő. A szombati futamot 10.35-kor tartják, a vasárnapi verseny pedig 8.35-kor rajtol el. Az időmérőt és a futamokat az M4 Sport élőben közvetíti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: