DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

Barcelonában versenyez a hétvégén Tóth László

A hétvégén sorra kerülő Formula-1-es Spanyol Nagydíj betétprogramjaként rendezik meg az FIA Formula 3-as bajnokság idei szezonjának harmadik fordulóját a Barcelona mellett elhelyezkedő Circuit de Catalunyán, ahol ott lesz a 30 fős mezőnyben Tóth László is.

A 21 éves magyar versenyző a cseh Charouz Racing Systems színeiben kezdte meg második F3-as idényét, és a szezonnyitó bahreini, valamint az utána következő imolai versenyhétvégén a kevésbé jól sikerült időmérő edzések után a futamokon több pozíciót is tudott javítani. Legutóbb Imolában a második versenyen műszaki probléma hátráltatta, az első futamon viszont a rajthelyéhez képest hét pozíciót jött előre.

BAR_F3_SR-2763



Tóth László a Charouz weboldalának azt nyilatkozta, a rövid szünet után nagyon várja már a barcelonai hétvégét.

„Nagyszerű pálya, ahol remélhetőleg izgalmas hétvégénk lesz” – mondta Tóth.

A Formula 3-as bajnokság lebonyolítása a tavalyihoz képest változott, elsősorban abban a tekintetben, hogy már nem három, hanem csak két versenyt rendeznek egy hétvégén a népes mezőnynek. Erre azért került sor, mert az idén a Formula 1, a Formula 2 és a Formula 3 is azonos helyszíneken és időpontokban versenyez, igaz, az F3-asok a 23-ból csak 9 helyszínen csatlakoznak a másik két kategória mezőnyéhez.

BAR_F3_SR-2653-2

Az F3-as versenyhétvégék programja az idén is a pénteki 45 perces szabadedzéssel, valamint az utána következő 30 perces időmérő edzéssel kezdődik. Szombatonként az úgynevezett sprintfutamra kerül sor, amely 40 perces, s amelynek a rajtsorrendje úgy alakul ki, hogy a pénteki időmérő első 12 helyezettje fordított sorrendben állhat fel a rajtrácsra. A vasárnapi, úgynevezett főfutam 45 perces, a rajtrácsra a pénteki időmérőn kialakult sorrend szerint állnak fel a versenyzők.

A barcelonai hétvége pénteki napján 9.30 órakor kezdődik a Formula 3 szabadedzése, 15.30-kor pedig az időmérő. A szombati futamot 11 órakor tartják, a vasárnapi verseny pedig 10.05-kor rajtol el. Az időmérőt és a futamokat az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: