DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

Svarcman: Ez az utolsó évem az F2-ben

Robert Svarcman, a 2019-es FIA Formula-3 bajnoka megerősítette, hogy jövőre nem tér vissza az F2-be, ugyanakkor F1-es ambícióit nem adja fel. Az orosz két év után hagyja el a kategóriát.

A Formula-2 idei bajnokságának jelenlegi második helyezettje, Robert Svarcman utolsó versenyét fogja teljesíteni Abu Dhabiban vasárnap. Miután Dzsiddában csapattársával együtt jól szerepeltek, a Prema Racing toronymagasan az élen áll a csapatok bajnokságában. Így vágnak neki közösen az utolsó versenyhétvégének.

A 22 éves pilóta sokat fejlődött a Premánál eltöltött évei alatt a junior bajnokságokban. 2018-ban a harmadik helyen végzett a Formula–3 Európa-bajnokságon, majd egy évre rá megnyerte az F3-at. 2020-ban a negyedik helyen zárta első F2-es szezonját, idén pedig a jövőre F1-ben versenyző, jelenleg harmadik helyen álló Guanyu Zhou előtt zárhatja a bajnokságot.

Noha egyelőre nem tudja, mit hoz számára a jövő 2022-ben, egy biztos: a Ferrari kötelékeibe tartozó pilóta továbbra is a királykategóriába való eljutásra összpontosít és minden erejével azon lesz, hogy 2023-ban F1-es autóban ülhessen.



„Megerősíthetem, hogy ez az utolsó évem az F2-ben” – jelentette ki a hétvégi F2-es szezonzáró előtt. „Az, hogy jövőre mit fogok csinálni, még számomra is bizonytalan és ismeretlen. Van néhány kívánságom és ötletem, de ezek még nem teljesültek. A jövőmről most nem igazán tudok mit mondani, mert én magam sem ismerem még. Az egyetlen megerősítés, amit mondhatok, hogy nem veszek részt jövőre az F2-ben, és ez az utolsó évem a Premával.”

Mint mondta, az elmúlt négy év gyönyörű utazás volt a számára. „Meglátjuk, mit hoz a jövő, de egy dologban biztos vagyok: a célom mindig az F1 lesz, ezért minden figyelmem erre fog irányulni. Remélhetőleg egy év múlva lehetőségem nyílik felállni a rajtrácsra és versenyezhetek végre ezekkel a srácokkal” – fogalmazott a 22 éves pilóta.

Az utolsó futamot követően Svarcman részt vesz az F1 szezon utáni tesztjén Abu Dhabiban, a Ferrarinál és a Haasnál is. A hét elején ugyanis megerősítették, hogy az orosz fogja vezetni az SF21-et, a Ferrari szimulátorpilótájával, Antonio Fuocóval osztozva, valamint beülhet a Haas VF-21-esébe is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: