DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Remek teljesítménnyel tért vissza az F3-ba Tóth László

Öthetes kihagyása és a koronavírus-fertőzésből történt felépülése után remek teljesítménnyel tért vissza az FIA Formula 3 versenysorozatba Tóth László, a Campos Racing magyar versenyzője, aki a sorozat harmadik fordulójának szombati két sprintfutamán kiválóan versenyzett.

A 21 éves pilóta a pénteki időmérő edzésen a 28. rajthelyet szerezte meg, azonban már az első futamon is nagyszerű tempót tudott diktálni, a verseny bizonyos periódusaiban az élmezőnnyel azonos köridőket futott, többet előzött, és végül a 22. helyen intették le. A futam után a 30 fős mezőnyből 11 pilótát is utólagos büntetéssel sújtott a versenybíróság, zömében pályaelhagyás miatt, ennek következtében Tóth László hivatalosan a 19. pozícióban fejezte be az első versenyt.

toth-laszlo-spielberg-1



A késő délután rendezett második futamon Tóth jól rajtolt, az első körökben egészen a 16. helyig jött fel, ezt követően azonban a versenyautó kormánya víznyomás problémát jelzett, melynek következtében magas fordulatszámon nem adott le megfelelő erőt a motor. A műszaki hiba okát a Campos Racing egyelőre vizsgálja, emiatt azonban Tóth nem tudta megtartani a helyezését, és végül 21. lett. A versenyen történtek miatt ugyanakkor várhatóan ezúttal is büntetést kapnak majd néhányan a mezőnyből, így az ausztriai második futam hivatalos végeredményére még várni kell.

Az FIA Formula 3 osztrák versenyhétvégéjének harmadik, főfutamát vasárnap 11:05 órakor rendezik a spielbergi Red Bull Ringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: