DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

F2: Drugovich győzelemmel vett elégtételt

A brazil pilóta idei második fordított rajtrácsos futamát nyerte meg Barcelonában, miután saját elmondása szerint a tegnapi verseny győzelmét is megérdemelte volna.

Ellentmondást nem tűrően aratott diadalt Felipe Drugovich a Formula-2 barcelonai sprintfutamán. Az MP Motorsport pilótája a szombati fiaskót javította ki, amikor a kaotikus versenyen saját elmondása szerint nyernie kellett volna.

EfiKZPfXkAEbaA6



Drugovich rögtön a rajtot követően átvette a vezetést a pole-pozícióból gyengén rajtoló Luca Ghiottótól, és fokozatosan növelni kezdte előnyét az élen. A leintéskor több mint tíz másodperccel vezetett a második helyen záró Ghiotto előtt, aki a magyarországi hétvége óta először állhatott dobogóra. A sokáig harmadik helyet elfoglaló, a bajnokságot vezető Callum Illot a verseny záró szakaszában az egyre gyengébben teljesítő gumikon David Schumacher és Yuki Tsunoda ellen is veszített egy-egy pozíciót, így Schumacher állhatott fel a dobogó alsó fokára. Illott végül egészen a kilencedik pozícióig csúszott vissza.

A versenyt Sean Gelael gerincsérülés miatt kénytelen volt kihagyni, miután ráhajtott egy fekvőrendőrre.

A barcelonai sprintfutam végeredménye:

 EfiOK36WoAElDw4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: