DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

Binotto: Schumacher F1-es lesz, ha...

A Ferrari F1-es csapatának vezetője elmondta, hogy mi kell Mick Schumacher Formula-1-es szerződéséhez - most még nem tart ott, de jó úton indult el és ha így folytatja, akkor megkaphatja az esélyt.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint Mick Schumachernek előbb bizonyítania kell a Formula-2-ben, majd csak utána beszélhetnek arról, hogy mi lesz a Formula-1-ben - figyelni fogják a teljesítményét és főleg a fejlődési ívét a szezon során és ha úgy látják, hogy alkalmas, akkor biztosan lehetőséget fog kapni a királykategóriában is.

sumesz



"Szerintem Mick jól teszi a dolgát, sokkal jobb munkát végez, mint tavaly. Ez fontos is volt számára a második F2-es évében és mutatja is a fejlődés jeleit. Volt balszerencséje, de fejlődik, ez látszik és ez a lényeg vele kapcsolatban" - idézi Binotto szavait a Motorsport. "Még korai dönteni a következő évről, de azt világosan elmondtuk neki is, hogy a bajnoki teljesítménye rendkívül fontos lesz. F1-es ülésben lehet akkor, ha úgy gondoljuk, hogy eleget fejlődött. Most folytatnia kell azt, amit idén elkezdett és később majd döntünk."

Maga Schumacher nemrég azt mondta, hogy idén toppilóta szeretne lenni az F2-ben, hiszen tudja, hogy úgy van érdemi esélye a legmagasabb szintre - azt viszont hozzátette, hogy nem is csak az eredmények, de a felkészültség, a komplettség szempontjából szeretne előrelépni, jobb versenyzővé akar válni idén, mint volt eddig.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: