DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Ralf Schumacher szerint jók Mick esélyei

Ha jól teljesít idén az F2-ben, akkor például az Alfa Romeónál lehetőséget kaphat Michael Schumacher fia – véli a hétszeres világbajnok testvére. Saját fia azonban még messze van az F1-től.

Mick Schumacher 2018-ban nagy hajrá után nyerte meg a Formula-3-as Európa-bajnokságot, tavaly pedig első Formula-2-es évében futamgyőzelmet szerzett a Hungaroringen. Idén ugyanígy az F1 előszobájának tekintett sorozatban fog szerepelni, és sokak szerint a száguldó cirkusz ajtaja is nyitva áll előtte. Ralf Schumacher, aki Michael Schumacher testvéreként Mick nagybátyja, úgy véli, döntő lesz a 2020-as évad a Ferrari-akadémista szempontjából:

mick-schumacher-dppi



„Mick esetében meglátjuk, hogyan alakul az idei szezonja” – mondta el a korábbi többszörös nagydíjgyőztes. „Szerintem a tavalyi idénye jó újoncév volt a Formula-2-ben, ami egy nehéz kategória. De a mostani egy fontos évad lesz számára, és szerintem Micknek kicsit több időt kell adni.”

„Micknek jó esélye van az F1-be kerülni, például az Alfa Romeónál. Kimi Raikkönen rövidesen befejezheti a pályafutását, Antonio Giovinazzi pedig nem annyira erős, szóval jó esélye lehet egy Mickhez hasonló fiatalnak” – vélekedett Ralf Schumacher.

Ami a saját, az idén egy kategóriával lejjebb, azaz az F3-ban debütáló David Schumachert illeti, vele kapcsolatban így fogalmazott a német exversenyző: „David még nagyon-nagyon messze van a Formula-1-től. Először is nyugodtan el kell kezdenie az F3-at. Az F1 még annyira messze van, hogy nem is kell gondolkodnunk rajta.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: