DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Mick Schumacher: Csak a nevem nem fog az F1-be juttatni

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia egyelőre csak a Formula-2-es szezonra kíván koncentrálni, de az elsődleges célja továbbra is az, hogy bejusson a száguldó cirkusz mezőnyébe.

Mick Schumacher lépésről lépésre halad a Formula-1 felé: 2018-ban bajnok lett az F3-ban, tavaly pedig már a Formula-2-ben szerepelt, a Hungaroringen pedig futamot is tudott nyerni. Idén szintén a száguldó cirkusz fő előszobájának számító szériában szerepel majd, sokak szerint pedig kikövezett útja vezet az F1-be is amiatt, mert a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia. Ezt ugyanakkor a 20 éves pilóta cáfolta:

mick-schumacher-hungaroring-dppi



„Tisztában vagyok vele, hogy ha Formula-1-es versenyzővé akarok válni, akkor jól kell teljesítenem az olyan junior kategóriákban, mint például a Formula-2. Egyetlen fiatal pilóta sem jutott el úgy az F1-ig, hogy csak a vezetékneve számított volna. Az nem garantál semmit” – nyilatkozta Mick Schumacher az argentin Infobae-nek.

A német versenyzőt azt sem zavarja, ha az F1-rekorder apjához hasonlítják: „Egyáltalán nem. Az apám az én szememben a valaha volt legjobb versenyző. Ha az emberek hozzá hasonlítanak, az engem csak büszkévé tesz.”

Mick Schumacher a Ferrari versenyzői akadémiájának is tagja, emellett többször tesztelt F1-es autót is a maranellóiakkal és az Alfa Romeóval is. A némettel kapcsolatban már versenyzői szerződések is szóba kerültek, de egyelőre nem foglalkozik ezekkel a pletykákkal: „Ezen nem is gondolkodom most, teljes mértékben a 2020-as Formula-2-es szezonra koncentrálok, ami nagyon fontos lesz számomra. Hogy azután mi fog történni, arról a jövőben beszélhetünk majd. Már alig várom, hogy elkezdődjön az idény.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: