DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F2/F3

A Honda ülést ajánlott Matsushitának

Nobuharu Matsushita huszonhat éves kora ellenére idén is a Formula-2-ben fog versenyezni. Az ötödik szezonját kezdi a japán pilóta az utánpótlás-sorozatban, pedig a Honda felajánlott neki egy ülést.

Matsushitára manapság már nehéz volna rásütni, hogy egy fiatal tehetség, hiszen a Honda által támogatott versenyző már huszonhat esztendős és még mindig nem sikerült felérnie az autósport csúcsára, a Formula-1-be.

A japán ugyanis idén a holland MP Racing versenyzőjeként indul majd a Formula-2-es bajnokságban, ahol már ötödik szezonját fogja megkezdeni. Az előző négyben tizennégy alkalommal állt dobogón, illetve hatszor győzni is tudott.



A Motorsport.com információi szerint a Honda felajánlott számára egy lehetőséget, azonban miután a japán Super Formula szerinte elég távol áll az F1-től, így nem fogadta el szponzora ajánlatát és csapatot keresett magának a Formula-2-ben.

„A Honda felajánlott nekem egy ülést a Super Formulában és a Super GT-ben is erre az évre, azonban az én célom továbbra is az, hogy bekerüljek a Formula-1-be” – mondta a japán versenyző. „Ez lesz itt az ötödik szezonom, én pedig azt érzem, hogy készen állok rá, hogy minden versenyen a győzelemért és a bajnoki címért harcoljak.”

Matsushita korábban már tesztelt Formula-1-es autót, akkor a Toro Rosso-Hondát próbálhatta ki, azonban kérdéses, hogy egy 26 évesen még az F2-ben vitézkedő versenyzőre mennyire kíváncsiak ma a Formula-1-ben, ahol 20-22 éves fiatalok nyerik a versenyeket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: