DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

A számok nem hazudnak: Schumacher kezdhet aggódni?

Ha ránézünk Charles Leclerc és George Russell F2-es statisztikáira, azt láthatjuk, hogy Mick Schumachernek nagyon is van aggódnivalója, hiszen kétségbeejtő szezonon van túl a Formula-2-ben.

A Ferrari versenyzőakadémiájának tagjaként előbb, vagy utóbb, de borítékolható, hogy valamilyen úton a Formula-1-ben fog kikötni Mick Schumacher, - a hétszeres világbajnok fia - ha nem is a tehetsége, de a neve miatt biztosan.

Viszont ahogyan azt eddig is sokan hangoztatták, az ifjú Schumachernek még bőven van hová fejlődnie, hiszen élete első Formula-2-es szezonja meglehetősen kétségbeejtőre sikeredett, főleg, ha azt is hozzávesszük, hogyan teljesítettek az F1 jelenlegi fiataljai.

2016-ban Charles Leclerc lett a GP3-as sorozat bajnoka, hogy aztán a rákövetkező évben egyből behúzza az F2-es bajnoki címet is, őt pedig George Russell, a Williams jelenlegi pilótája követte ugyanezen az ösvényen, egyetlen évvel később.

Mindkét versenyzőt óriási tehetségként tartják nyilván a szakma nagyjai, Leclerc már bizonyított is idén a Ferrariban, azzal, hogy legyőzte négyszeres világbajnok csapattársát, Russell pedig a Williams volánja mögött alázta porig Robert Kubicát, legalábbis a kvalifikációkon mindenképpen.



Mick Schumacher azután került fel a Prema csapatával az F2-be, hogy a Formula-3 utolsó Európa-bajnoka lett 2018-ban, azonban csalódást keltően alakult az idei szezon számára, miután csak a 12. helyen zárta a bajnokságot. Ugyan a Hungaroringen megnyerte a sprintversenyt, de ezen kívül még a dobogóra sem tudott felállni 2019-ben a hétszeres világbajnok fia.

Az előbb említett Leclerc és Russell is kimagaslott a mezőnyből, mikor megnyerték a bajnoki címeiket, azonban Mick Schumachernél egyértelműen nem ez volt a helyzet idén. Eddig egyébként mindössze két versenyző tudott Formula-1-es világbajnoki címet nyerni, aki előtte az F2, illetve GP2 végső sikerét is megszerezte: Lewis Hamilton és Nico Rosberg.

Ugyanakkor nem minden az, hogy valaki megnyer egy utánpótlásszériát, hiszen Stoffel Vandoorne 2015-ben rekordot jelentő 160 pontos különbséggel nyerte meg a sorozatot, majd az F1-ből két szezon után távozott a belga. Ez az összegzés nem arra irányul, hogy máris temessük Schumachert a statisztikák alapján, azonban ha 2020-ban sem tud semmi kiemelkedőt nyújtani, akkor könnyedén a partvonalon túl találhatja magát.

A Schumacher név valószínűleg óriási terhet aggat Mick vállaira, de biztosan tudja ő maga is, mekkora jelentőséggel bírnak ezek az utánpótlássorozatok, hiszen ha az F1-ben nehéz életben maradni, akkor az F2 és az F3 igazi útvesztő, hiszen ha valaki itt nem tud kimagasló eredményt elérni, azonnal dobni fogják, hogy keressenek egy nála jobbat, fiatalabbat, ígéretsebbet, azonban Mick Schumacher 2020-ban is a Premával próbál majd szerencsét a Formula-2-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: