DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F2/F3

Mick Schumacher: Vettel számomra olyan, mint korábban neki apám

Michael Schumacher rengeteget segített annak idején a fiatal Sebastian Vettelnek, aki most ugyanezt visszaadja a hétszeres világbajnok legenda fiának. Barátság és munkakapcsolat van köztük.

Három fő szakaszra oszthatjuk Michael Schumacher pályafutását, a kezdeti sikerek a Benettonnal, a csapat felépítése majd az aranykorszak a Ferrarinál, végül a visszatérés utáni időszak a Mercedesszel. Általában a rajongók többsége leginkább a Scuderiánál töltött évekre és az itt aratott látványos sikerekre emlékszik. Nick Heidfeld szerint 2020-ban ismét visszatérhet a győzelmi útra a Ferrari, véget vetve ezzel a Mercedes uralmának.

A Schumacher nevet fia, Mick viheti tovább, aki már a Formula-1 előszobájában toporog, az F2-ben versenyez, miközben tagja a Ferrari pilótaakadémiájának is. Már az F1-es istálló vörös autóját is vezethette idén tavasszal a bahreini tesztelésen (egyébként az Alfa Romeo versenygépét úgyszintén vezethette).

„Úgy érzem, kötődöm a Ferrarihoz. Velük nőttem fel és egyetlen szezon kivételével eddig egész pályafutásom során olasz csapatoknál versenyeztem. Már a gokartban is Tony Kart teljesen olasz gárdájában tekertem a kormányt, egyedül 2015-ben nem volt közöm az olaszokhoz, amikor Van Amersfoort csapatában vettem részt a Formula-4-es bajnokságban."

Vettel Schumacher fiának hálálja meg a korábbi segítséget


„Az olaszok motorsport iránti szenvedélye szinte már ijesztő. Egészen különleges például sétálgatni Maranellóban és Fioranóban. Olyan, mint egy hatalmas boldog család. Jól érzi magát az ember, hogy ennek a családnak részese lehet. Rengeteg ösztönzést és segítséget kapok Sebastian Vetteltől, aki korábban apámtól kapott hasonló jókat” – magyarázta Mick Schumacher a Motorsport Magazin hasábjain.

„Elismerem és tisztelem őt, rengeteget beszélgetünk az autósportról. Igyekszik nekem különböző tippeket adni, én pedig megpróbálom ezeket a gyakorlatba átültetni. Nálam sokkal régebb óta van a sportágban, minden egyes beszélgetésünk során segít nekem valamiben.”

„Úgy gondolom, hogy édesapám ugyanaz volt Sebastiannak, mint amilyen ő most nekem, valaki, akihez közelebb kerülhetett az ember és akivel akármikor beszélgethet a vezetésről. Az idei évem nem könnyű az F2-ben, de a nehézségek csak megerősítenek. Ha az ilyen dolgokkal valaki már korán meg tud birkózni és tanulni belőle, később nagy segítségére lesz.”

„Ha valaki csatlakozik a Formula-1-es mezőnyhöz, hirtelen nagy nyomás alá kerülhet, ha a dolgok nem alakulnak számára a legjobban. Ezek akár meg is törhetnek egy pilótát, de ha már korábban keresztülment hasonlón, akkor a nehéz időkkel együtt járó nyomást is jobban kezeli, ez a véleményem” – magyarázta Mick Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: