DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Heidfeld: Hamarosan véget ér Hamilton és a Mercedes dominanciája

Folyamatosan rekordokat döntöget a Mercedes és Lewis Hamilton, 2014 óta nemigen rúg labdába senki más. Az egykori F1-es pilóta azonban úgy gondolja, a Ferrari már jövőre átveheti az uralmat.

Többször is előfordult már, hogy egy istálló huzamos ideig uralta a száguldó cirkuszt, gondoljunk csak a Williams, a McLaren, a Ferrari, vagy a Red Bull hatalmas dominanciájára az elmúlt három évtizedben. Ennyire tartósan azonban egyik szobor sem állt ledönthetetlenül, a Mercedes idén zsinórban hatodszor húzza be az egyéni és a csapatvilágbajnoki címet is (utóbbi már másfél hete, Japánban eldőlt, egyéniben pedig csak Hamilton és Bottas maradt versenyben, de gyakorlatilag odaadható Hamiltonnak az újabb bajnoki elsőség).

Nick Heidfeld azonban úgy gondolja, küszöbön az őrségváltás, a Ferrari nagyon erős lehet jövőre, ráadásul Lewis Hamilton sem marad itt a végtelenségig, rengeteg más dolog van még az életben, amit szeretne kipróbálni, harmincnégy évesen ő sem fiatalodik már. Amennyiben ő távozik, jó eséllyel a Mercedes sem marad a csúcson.

Heidfeld szerint a 2014 óta tartó Mercedes-uralom lassacskán véget ér


„Nehéz egy másik pilóta fejével gondolkodni, de az az erős érzésem, hogy Hamilton még sok mást is szeretne kipróbálni az életben. Harmincnégy éves, úgy vélem, több, mint valószínű, hogy már csak egy, maximum két évet marad még a Formula-1-ben, sokkal inkább, minthogy negyven éves koráig itt versenyezzen” – mondta el véleményét Heidfeld a Sky Germany adásában.

Ezzel egy időben az egykori német pilóta úgy gondolja, a vörös istálló végre tudja a győzelmi receptet és akár már jövőre megtörheti a rivális hegemóniáját. „Vettel és Leclerc még most is az elsőszámú pilóta státuszért csatáznak, de közben a Ferrari jó ideje a jövő évre összpontosít.”

„A Ferrarinak az a legfontosabb, hogy végre megvan a megfelelő tempójuk, de folyamatosan tanulniuk kell hibáikból. Simán el tudom képzelni, akár már jövőre is, hogy átrendeződnek az erőviszonyok és a Mercedest letaszítják a csúcsról. Ha nem is azonnal, de hamarosan eljön az ideje, amikor a Mercedes dominanciájának vége szakad” – mutatott rá Heidfeld.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: