DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Mick Schumacher: Készen állok az F1-re!

Mick Schumacher állítja, készen áll a Formula-1-re, annak ellenére is, hogy az F2-ben nem igazán tudott következetesen jó teljesítményt nyújtani, igaz megszerezte első győzelmét, a Hungaroringen.

Mick Schumacher 2019-es szezonja nem a terveinek megfelelően alakult a Prema F2-es csapatánál, miután jelenleg csak a 12. helyen áll a pontversenyben, bár első győzelmét sikerült megszereznie, épp a Hungaroringen, a vasárnapi versenyen.

Bár nem feltétlenül alakultak úgy a dolgok idén, ahogyan azt a hétszeres világbajnok fia szerette volna, úgy érzi, rengeteget tanult első F2-es szezonjában, s ha hívják, nem mondana nemet az F1-re: „Persze, hogy gondolok az F1-re. Ez az álmom, ott akarok lenni, ott akarom élni az életemet. Készen állok rá!” – hangoztatta a 20 éves versenyző.

Schumacher hungaroringi győzelmét ünnepli


Korábban amondó volt Mick Schumacher, hogy nem szeretné elkapkodni a dolgokat, s tudja, rengeteget kell még fejlődnie és tanulnia, hogy meglegyen a kellő tapasztalata egy F1-es autóhoz. Az idén már tesztelte is az Alfa Romeót a Ferrari kötelékéhez csatlakozó ifjú Schumacher, így már belekóstolhatott a királykategóriába.

Most azonban már úgy érzi, ha jön egy lehetőség, azt meg kell ragadnia: „Amikor megérkezünk a Formula-2-be, mindannyian azt gondoljuk, hogy készek vagyunk. Nyilvánvalóan sokat segít egy év tanulás az F2-ben. Jobban megértjük a gumikat, nagyobbak az erőhatások és minden egyéb dolog a hasznunkra válik. Ez viszont nem jelenti automatikusan azt, hogy jók leszünk az F1-ben is, mivel ott annyival másabbak a dolgok” – mondta Schumacher az Autoweeknek.

„Talán logikusabb volna még egy kicsit maradni az F2-ben, de lehet, hogy jövőre nem jut ülés az F1-ben, aztán ott maradok úgy, hogy nincs mit vezetnem. Olyan ez kicsit, mintha a sport választaná az embereket és nem az emberek a sportot. Ha megkapom az esélyt, élni fogok vele. Jelenleg persze az F2 foglalkoztat, de a Formula-1 az én igazi álmom!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: