DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F2/F3

Törölték az F2-éllovas minden egyes időmérős körét Monzában

Miután Nyck de Vries autójában nem maradt elegendő vizsgálható üzemanyag a kvalifikáció befejeztével, ennek pedig mindig rendelkezésre kell állnia, a hollandot a rajtrács végére száműzik Monzában.

Nyck de Vries szinte rögtön az időmérő befejezése után az út szélére húzódott Monzában, és a bokszba így már nem jutott vissza, viszont a szabályok értelmében 0,8 kilogramm üzemanyagot a hétvége bármelyik pillanatában bevizsgálásra biztosítani kell, ha arra kérik az adott csapatot a felügyelők. 

Emiatt a holland bajnoki éllovas minden egyes körét törölték, ezzel pedig a rajtrács végére kerül majd a futamon. De Vries legnagyobb riválisa, az őt 34 ponttal követő Nicolas Latifi a rajtrács hatodik helyéről vághat így neki a futamnak.

03319014_014



A hivatalos indoklás így szól: „A felügyelők a hétvége bármely pontján bármelyik autótól kérhetnek 0,8 kilogram üzemanyagot vizsgálatra, ezt pedig a csapatoknak biztosítania kell. De Vries autójából erre nem volt lehetőség. Az ART Grand Prix elszámolta a körök számát, és mivel eggyel többet tett meg, így de Vries autójában nem maradt elegendő bevizsgálható üzemanyag.”

„A hollandnak, aki eredetileg a negyedik helyen zárta az időmérőt, így minden egyes időmérős köre törlésre került, viszont arra lehetősége lesz, hogy a rajtrács legvégéről nekivágjon a versenyek. A pontos rajtpozíciót a versenyfelügyelők később határozzák majd meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: