DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Gerincsérülés az elrepülő Peroninál

Újabb horrorbalesetnek lehettünk szemtanúi a Formula-3-ban szombat délelőtt, de az előzetes hírekkel szemben mégsem úszta meg a csattanást Alex Peroni, mivel csigolyatörést szenvedett.

Egészen félelmetes látványban lehetett része mindenkinek, aki a szombati Formula-3-as versenyt figyelemmel kísérte, az apró hibát elkövető Alex Peroni versenyautója ugyanis egy sárga bukkanóra hajtva óriási sebességgel, magasan a levegőbe repült, majd fejjel lefelé a gumikordon tetejének, illetve a kerítésnek csapódott.

Az egy héttel ezelőtti, Spa-Francorchamps-ban történtek után mindenki a szívéhez kapott, nagyon csúnyának nézett ki elsőre a baleset, szerencsére azonban az addig a hatodik pozícióban harcoló Alex Peroni saját lábán hagyta el a helyszínt és szállt be az orvosi autóba.

Szerencsére olcsón megúszta a rettentően ijesztő balesetet Alex Peroni


Az autosport.com információi szerint a hát- és fejfájásra panaszkodó tizenkilenc esztendős ausztrál pilóta hátcsigolyatörést, valamint agyrázkódást szenvedett, így biztosan kihagyja a második monzai viadalt. Peronit megfigyelésre és további vizsgálatokra egyelőre kórházban tartják.

A közösségi médiában hatalmas felháborodás és kritika övezte Peroni balesetét követően a Parabolicában kihelyezett extra kerékvetőket. A Formula-3-as verseny után ezeket egytől egyig el is távolították, megelőzve a további sérülésveszélyt. Emiatt a Formula-1-es edzés is némi csúszással kezdődött meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: