DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Michaelre emlékeztette Mick Ross Brawnt

A pillanat, amikor Mick Schumacher felállt a dobogó legfelső fokára a Hungaroringen, régi emlékeket ébresztett fel Brawnban. Az F1 sportfőnöke szerint az ifjú német mostantól magabiztosabb lesz, de továbbra is időre van szüksége.

Éppen a Hungaroringen, 15 évvel Michael Schumacher a pályán aratott Formula-1-es sikere után szerezte meg első Formula-2-es győzelmét fia, Mick. A 20 éves Ferrari-akadémista nem győzött maranellói segítőinek hálálkodni az útmutatásért és tanácsokért. A kis Schumacher családi körben ünnepelhette sikerét: édesanyja, nővére és nagyanyja is a helyszínen szurkoltak neki, de még nagybátyja, Ralf és unokatestvére, David is jelen voltak, utóbbi párjával, Keszthelyi Viviennel.

A Michael Schumacher sikereiben közreműködő Ross Brawn, a Formula-1 jelenlegi sportigazgatója kivételesen nem vett részt a Magyar Nagydíjon, de szemmel követte az utánpótlás eseményeit is. Az a pillanat, mikor Mick a dobogón átvette a trófeáját, régi emlékképeket idézett fel.



„Nem voltam ott a pályán, de érzelmes pillanat volt, amikor láttam, hogy az ég felé emeli a karját. Nem tagadhatom le, hogy akkor az apjára, Michaelre emlékeztetett. Micknek meg kellett küzdenie a győzelemért, nem szabadott hibáznia, mert a verseny során Nobuharu Matsushita végig üldözte. Ez a győzelem a szezon inkább balszerencsés első részét követi. A sikernek hála magabiztosabb lesz a képességeiben” – mondta az Autosportnak Brawn.

„Az ifjabb Schumacher erőfeszítései megragadták a média képzelőerejét szerte a világban. Ebből látszik, hogy a Schumacher név mennyit jelent még mindig, micsoda figyelmet képes generálni” – beszélt arról a szakember, milyen jelentős érdeklődés összpontosul Mick Schumacher eredményeire. Brawn hozzátette, a győzelem után sem szabad semmit siettetni:

„Micket továbbra is hagyni kell, hogy nyugalomban fejlődhessen. Akkor kiderül, hol a helye ebben a versenyképes világban, amely tele van tehetséges fiatalokkal. A vasárnapi győzelem azonban mindenképpen fontos pillanat volt: hosszú utat kell még bejárnia, de a jó irányba halad.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: