DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Jean Todt nem szól bele Mick Schumacher pályafutásába

Az FIA elnöke a Schumacher család közeli barátja, aki terelgethetné a fiatal német karrierjét: ő azonban nem akar Mick előmenetelébe avatkozni. Elmondta: a Ferrari akadémistája tehetséges, de nem lehet apjához hasonlítani.

A Német Nagydíj hétvégéjén Mick Schumacher is epizódszerepet játszott: hétszeres világbajnok apja, Michael 2004-es Ferrarijával bemutatózott a hazai közönség előtt. Jean Todt, aki ma a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökeként figyeli az ifjú Schumacher szárnypróbálgatásait, 15 évvel ezelőtt a német rekorder csapatfőnöke volt.



„Mick tehetséges és karizmatikus, szereti a motorsportot, és úgy vélem, sikerrel is fog járni. Az apjához hasonlítani azonban nem lehet őt” – mondta el a GMM-nek Todt, a Schumacher család közeli barátja. Mikor azonban azt kérdezték, javasolna-e egy második Formula-2-es szezont a kategóriájában dobogós helyet eddig még nem szerző Micknek, kitért a válasz elől:

„Nagyon jól ismerem Micket és családját, de nem akarok a karrierjébe avatkozni. Természetesen szóba kerül, de Mick és az édesanyja döntik el, mi a legjobb számukra” – mondta Todt a Ferrari pilótaakadémiájának 20 éves tagjáról. A francia korábban arról beszélt, a nyilvánosságnak békében kell hagynia Mick Schumachert, akire apja miatt fokozott figyelem összpontosul.

Szóba került Sebastian Vettel is, aki vezetői hibái miatt – mint két hete a Max Verstappennel történt ütközés a Brit Nagydíjon – idén rendszeresen a kritika kereszttüzébe kerül. Az FIA elnöke szerint az 52-szeres nagydíjgyőztesnek nagyobb respekt járna.

„A világ egyik legjobb versenyzője, négyszeres világbajnok, aki tiszteletet érdemel. Talán nem mindig állt rendelkezésére megfelelő autó, hogy megmutassa, mire képes, és olyan elöl legyen, mint szeretne. Hibákat mindenki elkövet nyomás alatt. Ő is ember, nem gép” – vélekedett Todt, habár Charles Leclerc-re utalva hozzátette: „Nagyon tehetséges csapattársa van, aki talán kicsit jobban megnehezíti az életét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: