DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F2/F3

Todt: Hagyják békén Mick Schumachert

„Egyszerű, becsületes fiú” Michael Schumacher gyereke, akit még nem rontott el az F1 világa, vélekedik a Micket születése óta ismerő Jean Todt, az FIA elnöke.

Nagy figyelem övezi Michael Schumacher fiát, aki Formula-2-es bemutatkozására készül, emellett beválasztották a Ferrari versenyzői akadémiájára. Mick 1999-ben született, amikor apja már a Ferrarinál versenyzett, Jean Todt csapatfőnök irányítása alatt. A jelenleg Nemzetközi Automobil Szövetséget vezető Todt így világrajövetele óta ismeri a kis Schumachert.

„Nagyon örülök a sikereinek, hiszen Michael fiáról van szó, akit én is ismerek pólyás kora óta” – idézi Todtot az Autosport. „Szeretem őt, remek személyiség. Békén kell hagynunk őt. Bizonyítja ő maga, hogy nagyon tehetséges pilóta, emellett rendes fiú, nagyon alázatos, jólnevelt. Szemmel fogom tartani őt, ahogyan eddig is tettem. Egyszerű, becsületes, hűséges, jó fiú, akit még nem rontott el az F1 világa.”



Más fiatal tehetségekről is szót ejtett az FIA francia elnöke: a Formula-1-ben bemutatkozó újoncokról, akik közül ketten, a Toro Rossó-s Alexander Albon és mclarenes Lando Norris többször is egészen előkelő helyen zártak tesztnapokat.

„A barcelonai eredményeket nézve azt hittem, hogy Formula-2-es bajnokságot nézek. Forradalom zajlik, nagyon várom, mi sül ki belőle. Minden attól függ, milyen autót vezetnek, nem attól, hogy fiatalok-e vagy sem. Ha jó autót kapnak, akkor versenyképesek lesznek, ha rosszat, akkor lemaradnak. Ezt meg kell érteni: egy versenyző autó nélkül semmire sem lesz képes. Ha Hamiltont a mezőny legrosszabb gépébe raknák, akkor nem lenne pole-ban, nem lenne bajnok. Egyesek, mint Alonso is azért hagyták abba, mert nem tudtak győztes autóhoz jutni” – beszélt a debütáló versenyzők kilátásairól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: