DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F2/F3

Reálisan látja a helyzetét Mick Schumacher

A hétszeres F1-es világbajnok fia azt mondja, hogy nem fogja erőltetni a csúcskategóriába lépést, csak akkor, amikor már úgy érzi, hogy készen áll a kihívásra.

Nincs kiemelkedő szezonja Mick Schumachernek a Formula-2-ben, a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia három versenyhétvége óta nem szerzett pontot, legutóbb is balszerencséje volt, úgyhogy az F3-as bajnok egyelőre nem áll a legfelső kategória kapujában. Ezt tudja is, úgy számol, hogy a következő évet is az F2-ben kezdi.

"Az egyértelmű, hogy a célom továbbra is az, hogy bejussak a Formula-1-be, de erre nincs különösebb határidőm magam felé. Számomra ez úgy működik, hogy egyszerre csak egyet lépjek előre és csak akkor menjek a Formula-1-be, ha már készen állok rá. Szóval hogy ha egy második szezont is el kell töltenem az F2-ben, akkor azt fogom csinálni" - mondta a jövőjéről Schumacher a német Socrates magazinnak.

mickschumi_1



A németek viszont azt emelik ki vele kapcsolatban, hogy milyen higgadtan kezeli a rossz hétvégéket, akár a saját hibáit is, szerintük ebben hasonlít édesapjára. "Mindig lesznek rosszabb időszakok, de továbbra is koncentrált maradok és magamra figyelek. Megpróbálom a háttérbe szorítani a negatív részt és előnyt kovácsoli a pozitívumokból, ami nem mindig könnyű, de így tudok tanulni és fejlődni" - tette hozzá a fiatal.

Azt viszont most már csapatfőnöke is elmondta, hogy bizony eredményekre lesz szükség.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: