DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Most már eredmények kellenek Mick Schumachertől

A fiatal pilóta egyelőre nem szerepel túl jól az F2-ben, csapatfőnöke szerint pedig most már pontokra kell váltani a teljesítményét - bár nagyon azért nem aggódik emiatt.

Egyelőre nem emelkedik a Formula-2 mezőnyéből Mick Schumacher, a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia eddig háromszor szerzett pontot a nyolc futam során és a tizenötödk helyen áll a tabellán. Csapata, a Prema vezére, Rene Rosin szerint azonban nem szabad még leírni, benne van, hogy robbant a folytatásban.

"Szerintem a dolog pozitív oldalát kell nézni" - mondta az Autosportnak. "Ha a pontokat vizsgáljuk, akkor az valóban elég negatív, nem értük el azt, amit szerettünk volna elérni. Ha viszont a teljesítményt nézzük, akkor annyi a dolgunk, hogy a balszerencsét eredményekre váltjuk. Nem látom úgy, hogy ez olyan távoli lenne."

mick_1



"Egyszerűen csak türelmesnek kell lennünk, hagyni, hogy Mick mindent 100%-ig megértsen és akkor az eredmények is jönni fognak. Van, amit rosszul mért fel, ez igaz. Volt balszerencséje, ez is igaz. Most viszont pontokra és eredményekre kell váltani a teljesítményt, aztán elindulunk felfelé" - magyarázta tovább.

Schumacher egyébként hasonlóan értékelte a monacói teljesítményét, ahol negyedik lett az időmérőn, de kisebb technikai hiba, az elrontott rajt és több hasonló dolog miatt nem ért el jó eredményt. "Ha csak a tempót nézzük, akkor elégedettek és magabiztosak lehetünk. Gyorsak voltunk, még ha a végeredmény nem is ezt mutatja. Ezt észben kell tartanunk a következő futamokra" - mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: