DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Flörsch: Nagymamám volt az őrangyalom

Elsírta magát, mikor megtudta, hogy mások megsérültek a makaói balesetben, meghökkentette a történtek visszhangja, és még Alonso is írt neki: interjút adott Sophia Flörsch.

A Formula-3-as Makaói Nagydíj sokkoló balesetét túlélő Sophia Flörsch sokáig nem is tudta, milyen óriási bukást úszott meg: a videót csak a történtek után öt nappal tekintette meg. A német pilótalánynak eleinte arról sem volt tudomása, hogy a balesetben pályabírók és fotósok is megsérültek.

„Először nem tudtam, hogy megsebesültek mások a balesetben. Később, az este folyamán derült ki, mikor apám elmondta, hogy mindenki túlélte, aki ott volt. Akkor könnyekben törtem ki. Az lett volna a legszörnyűbb, ha valami nagyon rossz történt volna másokkal a baleset következtében” – mondta a Motorsport-Magazin.com-nak Flörsch.



Egészen meghökkent, amikor tudatosult benne, hogy a történtek híre bejárta a világot és megmozgatta az autóversenyző társadalmat: „A baleset helyi idő szerint 15:30-kor történt, a mobilom 20:30-kor adták oda. Több száz üzenetet láttam a WhatsAppon és 155 ezer követőm volt 38 ezer helyett Instagramon. Én egészen máshogy éltem meg a balesetet, fogalmam sem volt akkor, milyen rosszul nézett ki, ezért vezető helyen szerepel a hírek között. Nem értettem, miért írtak még az iskolai tanáraim is rám. Csak a műtét utáni pénteken, szombaton, vasárnap tudatosult bennem, hogy még olyan híres versenyzők is írtak, mint Fernando Alonso.”

„Az orvosok azt mondták, millió őrangyalon volt aznap” – folytatta a 18 éves versenyző, aki csodával határos módon nem szenvedett maradandó károsodást. Az egyik őrangyalt meg is nevezte: „Mindig azt mondtam, nagymamám bökött meg a mennyországból. Ő az őrangyalom. Amikor gokartoztam, mindig azt mondta, túl veszélyes, nem ezt a sportot kellene űznöm. Most fentről tart szemmel.”

„Az orvosok szerint február végén vagy március elején leszek elég fitt ahhoz, hogy újra versenyautóba üljek” – beszélt a visszatérésről Sophia Flörsch, akit a Van Amersfoort Racingnél biztos ülés vár az F3-as Formula European Masters szériában. „13 éve vagyok a sportban és az F1-be akarok eljutni. Egyszerűen szóba sem jön, hogy egy ilyen baleset miatt feladjam ezt az álmot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: