DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F2/F3

Norris kivívta Alonso elismerését

A múlt hétvégi Daytona 24 órás verseny ugyan nem sikerült fényesre a Fernando Alonso fémjelezte gárdának, Lando Norris számára mégis lehet, hogy kitűnő ajánlólevél lesz az F1-hez.

Az LMP2-es kategóriában a McLaren két versenyzője, Alonso és Norris mellett Phil Hanson kapott még helyet Zak Brown csapatában. A United Autosports Ligier autója többször is bajba került, többnyire technikai hiba miatt, így végeredményben nem szerepeltek jól. Ám a táblázat nem mutat meg mindent.

Lando Norris már korábban nyilatkozott arról, hogy idén az F2-es bajnoki címre hajt, ami vélhetően megnyithatja a Formula-1 kapuit előtte egy-két éven belül. Ehhez most komoly lökést kapott, ugyanis Daytonában annyira jól vezetett, hogy csak dicsérő szavakkal szólhatott róla a kétszeres világbajnok spanyol pilóta is.

„Számomra talán nem is meglepetés, amit láttam, de azok számára, akik nem ismerik Landót, bizonyára meglepő. Egészen kitűnően végezte a dolgát, a csapatmunkában, a felkészülésben, az összpontosításban is jeleskedett” nyilatkozta Fernando Alonso mclarenes társáról.

Norris különösen felhívta magára a figyelmet Daytonában


Az éjszakai műszakban, amikor még az eső miatt vizes is lett a pálya, Norris kifejezetten villogott, hatékonyságát Alonso sem hagyta szó nélkül. „Éjszaka, amikor esőgumira váltottunk, ötödik helyen álltunk, egy perccel a versenyt vezető mögött. Végig Lando ült a volán mögött, amikor pedig újra slicket tettünk fel, már csak 27 másodperccel jártunk a vezető mögött” – dicsérte a fiatal britet spanyol csapattársa.

„Esős körülmények fogadták, első alkalommal vezetett ilyen prototípust, először járt Daytonában és először versenyzett Continental abroncsokkal. Mégis húsz kör alatt 33 másodpercet hozott az élen állókon. 18 éves, egészen meggyőző, amit művel” – magasztalta tovább Norrist Alonso.

Könnyen lehet, hogy az elért 38. pozíció ellenére Lando Norris pályafutása szempontjából kiváló segítség lehet hétvégi produkciója később egy Formula-1-es istállóhoz is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: