DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 25. péntek
F1

Bottas visszatérhet a Mercedes kötelékeibe?

Sajtóhírek szerint a finn tartalékos lehet volt csapatánál – maga a pilóta is elismerte: fő célja az F1-es mezőnyben maradni, de vizsgálnia kell az alternatívákat is.

A Red Bullnál és a Visa Cash App RB-nél várható esetleges variáláson kívül már hosszú ideje csak egyetlen ülés kiadó a 2025-ös Formula-1-es rajtrácson: a Saubernél nem dőlt még el, hogy ki lesz Nico Hülkenberg csapattársa.

Korábban egybehangzó sajtóértesülések szóltak arról, hogy Valtteri Bottasnak szavaztak bizalmat az Audivá váló hinwili gárda vezérei, így a finn maradhat a Stake-nél.

f1-bottas-sauber-mexiko-day0-1



Ugyanakkor a végleges megegyezésre és a szerződésre még mindig nem került sor, ami arra enged következtetni, hogy Mattia Binottóék továbbra is mérlegelik, hogy esetleg egy fiatalt ültessenek az autójukba: az F2-es éllovas Gabriel Bortoleto, a Williamsnél meggyőzően beugró Franco Colapinto, valamint Mick Schumacher nevét is bedobták már a pletykák során.

Bottas természetesen az F1-es Mexikóvárosi Nagydíj csütörtöki médianapján sem kerülhette ki a jövőjére irányuló kérdéseket: a finn szerint Binottóék térfelén pattog a labda, ő nem tud mást tenni, mint várni.

„Szinte napi szinten kapcsolatban vagyunk Mattiával, olykor műszaki dolgokról, máskor a jövőről beszélünk. Nagyjából mindenben megegyeztünk a feltételeket és hasonlókat illetően. Úgyhogy a labda az ő térfelükön pattog most, úgyhogy én csak várok és végzem a munkám.”

f1-bottas-sauber-usa

Tartalékversenyzői szerepkör az F1-ben?

Eközben a sajtóban felmerültek olyan pletykák is, hogy amennyiben a Stake nem őt választja, Bottas akár tartalékpilóta is lehet volt csapatánál, a Mercedesnél – ahol amúgy meg is üresedhet a pozíció, ha esetleg a svájciak Mick Schumacherre voksolnak.

Bottas nem tagadta, hogy ez is a lehetőségek között van, de a fő célja az, hogy az F1-es mezőnyben maradjon: „Először is, a prioritás számomra, hogy állandó versenyző maradjak, ezt akarom, és ezt hajtom Mattiával.”

„De természetesen mivel még semmit sem írtam alá, és már október van, meg kell néznem minden alternatívát, beleértve azt is, hogy visszatérjek a Mercedes családjához. Egyértelműen egy opció ez, és megfontolnám. De vannak más opciók is, például visszatérni a prioritásomhoz, hogy versenyző maradjak továbbra is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: