DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 13. vasárnap
F1

Stella: Nem szállunk el magunktól

Nem lesz nagy az arca a McLaren csapatának az idei hatalmas teljesítményjavulás láttán, igyekeznek megtartani korábbi hozzáállásukat a versenyzéshez – állítja a csapatfőnök.

Miami óta az egyik, ha nem a legerősebb együttes a Formula-1-ben a McLaren. A wokingi csapat vezeti a konstruktőri bajnokságot a Red Bull előtt, az idei szezonban eddig öt futamgyőzelemnél tartanak – három az akár a világbajnoki címért is harcban lévő Lando Norris, kettő pedig a tavalyhoz képest sokat fejlődő Oscar Piastri révén. Andrea Stella, a McLaren csapatfőnöke a Box Box Box podcast vendégeként arról beszélt, hogy a hatalmas előrelépés ellenére nem száll el magától az istálló.

„Nem változtat a hozzáállásunkon. Olyan emberek vagyunk, akik nem szállnak el maguktól. És ez ezentúl is így lesz. Megpróbálunk egyre több és több tempót belerakni az autóba, hiszen itt akarunk maradni ebben az előnyös helyzetben. Viszont ha nem javulunk, akkor a többiek le fognak hagyni minket” – mondta az olasz szakember.



A konstruktőri bajnokságban immár 41 pont előnye van a papayáknak a második Red Bullhoz képest, ha pedig Norris képes ledolgozni az idény végéig a Max Verstappennel szembeni 52 pontos hátrányát, akkor akár mindkét bajnoki cím trófeája Wokingban köthet ki.

„Nagyon különleges pillanat. A különleges a helyes kifejezés. 12 hónappal ezelőtt nem hittem volna, hogy bajnoki címekről fogunk beszélni. De ez az eredménye egy nagyon erős csapat munkájának. Az egész csapat keményen dolgozik, magas színvonalat képvisel, ez adta meg a kellő tempót az autónak, hogy dobogós helyezésekért és győzelmekért harcolhassunk. Az egész szezont tekintve pedig olyan pozícióba helyez minket, hogy gondolkodhatunk a bajnoki címeken, ez különleges. Nagyszerű érzés” – nyilatkozta Stella.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: