DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 11. péntek
F1

„Tsunoda is jelölt a Red Bullnál” – Marko

Az energiaitalosok tanácsadója szerint a japán is odakerülhet Max Verstappen mellé: immár nyíltan egyfajta szétlövést emleget Liam Lawson és közte.

Hiába jelentették be néhány hónapja Sergio Perez szerződéshosszabbítását a Red Bullnál, valójában továbbra sem dőlt el, hogy tényleg a mexikói marad-e Max Verstappen csapattársa 2025-re a Formula-1-ben.

Ez hatványozottan igaz azóta, hogy bejelentették, hogy Liam Lawson veszi át Daniel Ricciardo helyét a Visa Cash App RB volánjánál a hátralévő hat fordulóra: Christian Hornerék nyíltan „nagyobb képről” és az új-zélandi felméréséről beszéltek.

A Perez számára legaggasztóbb nyilatkozatot azonban Helmut Marko tette néhány napja, amikor arról beszélt, hogy „ideális esetben” egy juniorjukat ültetné Verstappen mellé a Red Bullba jövőre.

f1-tsunoda-visarb



Eddig úgy tűnhetett, hogy elsősorban és csakis Lawsonnal számolnak ilyen tekintetben, de Marko most egy újabb, az F1-Insidernek adott interjúban már bedobta a Visa RB-vel szerződést hosszabbító és idén egyértelműen előrelépő Yuki Tsunoda nevét is: „Tsunoda jelölt arra, hogy Max mellett versenyezzen 2025-ben.”

A szakmai tanácsadó az interjúban egyfajta szétlövésként vázolta fel az évad hátralévő utolsó negyedét a Visa RB régi-új párosa között:

„Az idei szezon hátralévő versenyei döntik el, hogyan fognak kinézni jövőre a versenyzői párosításaink. Nagyon is el tudom képzelni, hogy egy juniorpilótánk fog vezetni Max oldalán. Úgy döntöttünk, összemérjük Lawsont és Tsunodát. Ugyanazok az eszközök és feltételek állnak a rendelkezésükre, és mindkettőjüknek lesz most hat futama, hogy bizonyítsák, hogy ők a jobbak.”

f1-tsunoda-lawson-visarb

Vissza a gyökerekhez

Marko szerint a juniorok előtérbe helyezésével a Red Bull visszatér az F1-es gyökereihez: „Azzal a filozófiával kezdtük, hogy fiatal versenyzőknek adjunk esélyt a Formula-1-ben. Sebastian Vettel, Max Verstappen és Daniel Ricciardo csak három példa erre” – mondta a szakember, aki szerint ez a trend most már a riválisoknál is megmutatkozik:

„Most már a többiek is követik ezt a filozófiát: a Mercedes Kimi Antonellinek ad esélyt, a Haas Oliver Bearmannek, a Williams Franco Colapintónak, és szerencsére úgy tűnik, az Audi is komolyan fontolóra veszi a fiatal Mick Schumachert” – hintette el azt is Marko, hogy mégsem olyan biztos Valtteri Bottas maradása a Saubernél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: