DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Leclerc még finomítana az autón, Sainz fékproblémákkal küzdött

Míg a monacói Norrisszal csatázott az edzések elsőségének megszerzéséért, addig Sainz kihívásokkal teli napot zárt Szingapúrban – ám mindkét Ferrari-pilóta erős esélyeket lát a pole-pozícióra.

Szinte fej-fej mellett haladt Lando Norris és Charles Leclerc a két pénteki szabadedzésen: az elsőt a ferraris nyerte mindössze 76 ezredes különbséggel, míg a második gyakorlás végén a McLaren britje 58 ezreddel futott jobb köridőt.



Bár a csatározás az élen elégedettséggel tölthetné el a monacóit, Leclerc egyelőre óvatos: elmondása szerint még nem tökéletes az autó, így nem kiabálja el a hétvégi kilátásokat: „Jó volt, de még dolgoznunk kell az autón, hiszen nem pontosan olyan volt, amilyennek szerettem volna. Jobban kell beállítanunk – négyen nagyon hasonló tempóra vagyunk képesek, emiatt nem támaszkodhatunk csak egy erős péntekre.”

„Kiindulásnak megfelel, de mennünk kell tovább előre. Az egyensúlyt fejlesztenünk kell, hogy jobban összeálljon vezetés szempontjából. Ha megvalósul, erős teljesítményünk lesz holnap” – fogalmazott az előző futam pole-pozíciójának megszerzője.

Arról, hogy ismét az első rajtkockából vághat-e neki a vasérnapi futamnak, így nyilatkozott: „Simán lehet rá esélyünk, remélem, nem változnak holnapra sokat az erőviszonyok – bár meglepne, ha köztem és a harmadik hely között az időmérőn is ekkora távolság lenne. Biztos sokkal szorosabb lesz a mezőny, ezt figyelembe véve kell igazítanunk a csomagunkat.”

Sainz még keresi a jó beállításokat

A tavalyi szingapúri győztes Carlos Sainz kicsit gyengébben indított pénteken: az első gyakorlást a harmadik helyen kevesebb, mint kéttizedes lemaradással zárta, míg a második felvonást szintén bronzérmesként, ám ezúttal hattizedes hátránnyal. A spanyol szerint a fékek nem működnek megfelelően, ám a korábbi hétvégékből kiindulva az időmérőre remélhetőleg orvosolják a problémát.

„Sokszor előjött ebben az évben, hogy pénteken a fékekkel küzdöttünk. Ma nekem kellett ezzel a hibával szembesülnöm: hullámzó volt a működésük az egész második edzés során, főleg a kivezető körökön. Más hibáink is előjöttek, melyek nem segítettek az önbizalmam felépítésére erre a hétvégére – azonban amikor nincsenek, erős tempót mutat az autónk. Remélem, mindent össze tudunk rakni jól az időmérőre.”

Arra a kérdésre, hogy a problémák nélkül harcban lehet a pole-pozícióért és a győzelemért, így felelt: „Szerintem igen, a csomagunk alapvetően elég erős ahhoz, hogy felvegyük a harcot. Lando is nagyon gyorsnak tűnik, és a Red Bull, illetve a Mercedes még nem mutatta meg a foga fehérjét. Izgalmas hétvégére számítok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: