DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
F1

„Carlos túl gyorsan mozdult” – Perez

Katasztrófaként élte meg a bajnokság szempontjából a Sainzcal történt ütközést a mexikói – aki azért a hétvégén látott formájából legalább kis önbizalmat meríthet.

A Formula-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj utolsó előtti körében jártunk, amikor a 2-es kanyarból kijövet a dobogó alsó fokáért harcoló Carlos Sainz és Sergio Perez összeütközött és a falban kötöttek ki.

Az esetről, amelyet sok más egyéb mellett a felügyelők is vizsgálnak, Sainz úgy nyilatkozott, hogy ő csak a szokásos ívét követte és nem csinált semmi kiszámíthatatlan vagy furcsa manővert. De vajon hogyan látta az incidenst annak másik érintettje?

„Nagy kár érte, hogy megtörtént. Nem sok mindent tudok erről mondani…” – nyilatkozta Perez a Sky Sports F1 kamerái előtt. „Döntő lehet ez a bajnokság szempontjából mindkettőnknek, hogy így ért véget a hétvégénk, ahol határozottan sokkal több volt elérhető. Ez kicsit katasztrófa.”

f1-perez-sainz-crash-baku-2



Perez már a stewardoknál tett látogatása után nyilatkozott a brit tv-nek: „Véleményem szerint Carlos túl gyorsan mozgott, hogy kövesse Charles szélárnyékát. Számítottam rá, hogy… Egyszerűen csak rosszkor történt rossz helyen, és egy hatalmas baleset lett az eredménye” – vélekedett a Red Bull versenyzője.

Később az írott sajtónak hozzátette: „A kanyar kijáratánál egy méter volt az autók között, aztán alig pár méter után ütköztünk. Nyilván értem, mit próbált Carlos, hogy kövesse Charles szélárnyékát… de ott voltam. Minden nagyon gyorsan történt. Ahogy mozdult, azt eredményezte, hogy hozzáért a jobb első kerekemhez.”

 

Kis önbizalomlöket, de sok munka vár még rájuk

Perez a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is jól szerepelt Bakuban, az azeri utcai helyszínen már két győzelmet is szerző mexikói hosszú idő óta először bizonyult házon belül jobbnak a csupán ötödikként befutó Max Verstappennél.

„Igen, némileg önbizalomlöketet jelent, de vár még ránk munka” – fogalmazott ennek kapcsán, megjegyezve, hogy még korántsem oldották meg az RB20-assal kapcsolatos gondokat: „Maxnál is láthattuk ma, hogy egy apró különbség a beállításokban, és máris nagyon gyorsan kikerülsz a működési tartományból. Úgyhogy sokat kell még dolgoznunk a jövőt szem előtt tartva.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: