DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Sainz nem érti: „Hagytam elég helyet, nem csináltam semmi furcsát”

A spanyol úgy érzi, a normál versenyívén haladt a 2-es kanyarból kijövet, amikor ütköztek az F1-es Azerbajdzsáni Nagydíj hajrájában Sergio Perezzel.

Hatalmas balesettel ért véget a Formula-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj: az utolsó előtti körben a harmadik helyért csatázó Carlos Sainz és Sergio Perez ütközött össze. A spanyol azok után került a mexikói elé, hogy utolérte a dobogós triót és kihasználta azt, hogy a Red Bull-os Charles Leclerc-t támadta a célegyenesben. Perez viszont a 2-es kanyar után mellé gyorsított a ferrarisnak, ekkor történt meg az összeérés és a falba csapódás.

„Először is, jól vagyok, köszönöm a kérdést!” – felelte némileg szarkasztikusan az újságíróknak Sainz a bakui paddockban, amikor az incidens felidézését kérték tőle.

f1-sainz-perez-crash-1



„Nagy baleset volt, sajnos azonnal eltaláltam a betonfalat. Nagyon gyors tempóban érkeztem hátulról Charles és Checo mögé, jól megóvtam az abroncsaimat. Megelőztem Checót, miközben Charles-lal csatázott, és aztán kijöttünk a 2-es kanyarból, a szokásos ívemen haladtam, nem csináltam semmi furcsa manővert vagy bármit.”

„És valamilyen okból, amit még most sem értek, összeütköztünk. Bőven volt még helye baloldalon, nem csináltam semmi őrült manővert, de… ilyen a versenyzés, azt hiszem, Néha megteszel 48 kört bármi nélkül, aztán két körrel a vége előtt ilyesmi történik.”

Beszéltek-e az incidens után Perezzel? „Igen, beszéltünk. Aztán találkozunk majd a felügyelőknél” – válaszolt Sainz, aki azt is elmondta, mit fog mondani a stewardoknak:

„Azt, hogy a szokásos versenyívemen haladtam, amit mindnyájan követünk minden egyes körben ezen a pályán. A 2-es kanyarból kijövet mindig kicsit balra haladunk, de mindenféle furcsa vagy kiszámíthatatlan manőver nélkül. Előttem Charles is balra haladtam, én pedig követtem a szélárnyékát. Nem tudom, Checo úgy dönthetett, hogy nem ad semmi helyet, de még túl korai bármit mondani.”

f1-perez-sainz-baku

Ő volt a leggyorsabb a pályán

A baleset előtt Sainz parádés felzárkózással ért vissza az Oscar Piastri, Leclerc, Perez trióra: „Nagyon gyors voltam. Sok időt veszítettem a bokszkiállásnál, illetve előtte volt néhány gyengébb köröm a közepes gumik élettartamának végén, így 10 másodperc lett a hátrányom.”

„De én voltam ma a leggyorsabb a pályán, és szerintem úton voltam a második hely felé, de igen… Csalódott vagyok, hogy elúsztak a pontok. Nagyon erős volt a tempó és a verseny, csalódott vagyok, hogy ez történt, főleg egy olyan pályán, ahol általában lassú vagyok, most pedig gyors voltam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: