DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
F1

„Max a hibája nélkül második lehetett volna”

Helmut Marko szerint ritka hibát követett el a regnáló F1-es világbajnok, de bizakodó: lehet előzni Bakuban, a versenytempó pedig jónak tűnt.

Azok után, hogy a szabadedzések még biztatóan alakultak, az időmérő utolsó fázisa újfent nem igazán sikerült a Red Bullnak a Formula-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon: Sergio Perez a negyedik, Max Verstappen pedig a hatodik helyre kvalifikálta magát.

Verstappen az időmérő után arról beszélt, hogy ugyan sikerült javítaniuk az autón a bakui hétvégére, vélhetően részben a padlólemez-frissítésnek betudhatóan, viszont az időmérő előtt változtattak a beállításokon, ami azonban rosszul sült el, nehezebben vezethetővé és kiszámíthatatlanná vált az RB20-as.

f1-verstappen-redbull-baku-day2



A vb-éllovas emellett a 16-os kanyarban is hibázott az első Q3-as körében – márpedig Helmut Marko, az energiaitalosok F1-es szakmai tanácsadója szerint anélkül Verstappen az első rajtsort is elérhette volna szombaton:

„A pozitívum, hogy újra megtaláltuk a tempót, bár Max elkövetett egy ritka hibát. A 16-os kanyarban ennek következtében hat tizedmásodpercet veszített, de a hibája nélkül a második rajthely elérhető lett volna.”

 

Bizakodik a versenyben a Red Bull

Monzával ellentétben a vasárnapi esélyeket illetően is optimista Marko, szerinte ugyanis van rá sansz, hogy előrébb lépjenek a mostani helyezésükhöz képest a futamon:

„Itt lehet előzni. Sergio hosszú etapja jónak tűnt, különösen gumikopás szempontjából, szóval valós esély van arra, hogy még előre tudunk lépni a futamon, és emellett itt mindig lehet még biztonsági autóra is számítani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: