DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Sajtó: Verstappen mérnökét csábítgatta a Ferrari

Olasz lapértesülések szerint Frederic Vasseur, a Scuderia F1-es vezetője megpróbálta megszerezni Gianpiero Lambiasét, aki azonban marad a Red Bullnál.

Mint minden csapat, a Ferrari is folyamatosan próbál szakemberekkel erősíteni minden területen a Formula-1-es részlegen, de ez külön nyomatékot kapott azóta, hogy eldőlt, hogy Lewis Hamilton csatlakozik hozzájuk a 2025-ös szezontól.

A maranellóiak nemrég át is alakították a műszaki stábot, a hétszeres F1-es világbajnokhoz hasonlóan a Mercedestől megszerzett Loic Serrát például a minap nevezték ki a karosszériáért felelős technikai igazgatónak.

f1-lambiase-verstappen-redbull



A Corriere dello Sport most arról számolt be, hogy úgy tudják, Frederic Vasseur versenymérnöki fronton is erősíteni kívánt. Méghozzá nem is akárkivel, hanem a Red Bullnál Max Verstappen oldalán dolgozó Gianpiero Lambiaséval!

A ’GP’ becenévre hallgató szakember azóta tevékenykedik a háromszoros világbajnok holland versenymérnökeként, hogy az a 2016-os szezon közben fellépett a Red Bull Racinghez. Lambiase azóta már a versenymérnökök vezetője is az energiaitalos alakulatnál.

Ha igaz is, hogy a Ferrari megpróbálta átcsábítani Lambiasét – akár azért, hogy ő legyen Hamilton versenymérnöke –, a RacingNews365.com szakoldal úgy tudja, hogy a mérnök nemrég hosszabbított a Red Bull-lal, ahol az olykor igen heves rádiózások ellenére is remek kapcsolatot ápol Verstappennel.

Hamilton amúgy biztosan új versenymérnökkel dolgozik majd, hiszen nemrég eldőlt, hogy Peter Bonnington marad a Mercedesnél, ahol ráadásul elő is léptették, hasonló szerepkörbe, mint amit Lambiase betölt a Red Bullnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: